Stagiaire uit Nederland met drugs ingeluisd door ‘vriend’. Suriname

fietsen Paramaribo

Suriname opgepakte stagiaire ‘erin geluisd’ met cocaïne in flessen parfuM. Een Nederlandse stagiaire, Florence, is vorige week zaterdag op het vliegveld van Suriname opgepakt voor het smokkelen van ruim een kilo cocaïne, meldde de Surinaamse politie.

[quads id=1]

Maar volgens Florence is daar niets van waar en is ze erin geluisd door een zogenaamde ‘vriend’…

Ze is donderdag weer vrijgelaten en is inmiddels weer op Nederlandse bodem. Florence is nog altijd verbijsterd over haar hachelijke avontuur. “Bij controle bleek er cocaïne te zitten in de parfumflesjes die ik voor een Surinaamse vriend mee had genomen. De cocaïne was vermengd met water. Het leek op een originele verpakking en er zat keurig plastic om. Ik had echt geen idee.”
[quads id=1]

Vertrouwensband
Ze kende de ‘vriend’ die haar vroeg de parfum mee te nemen naar Nederland vier maanden. “We hadden een vertrouwensband. Zoiets verwacht je gewoon niet. Ik heb hem vanuit de gevangenis heel kort gesproken. Het was vrij onsamenhangend wat hij zei, volgens hem was er iemand anders bij betrokken. Omdat ik nog niet weet hoe het verhaal precies zit wil ik er niet teveel over zeggen”, aldus Florence.

[quads id=1]

Omdat ze door middel van Whatsapp-gesprekken met hem kon bewijzen dat ze echt van niets wist, werd ze vrijgelaten, maar toen zat ze dus wel al 4 dagen vast. “Ik ben er nu vrij nuchter onder maar denk dat de grootste schok nog moet komen.”

‘Neem niets mee voor een ander!’
Dit mag nooit meer iemand overkomen, vindt Florence, dus wil ze iedereen op het hart drukken: “Neem nooit iets mee voor een ander!”. “Ik had weleens gehoord dat je nooit iets mee moet nemen maar ik had echt geen reden tot wantrouwen. Ik heb er zeker iets van geleerd en wil door het delen van mijn verhaal graag mijn naam zuiveren maar ook anderen waarschuwen”, besluit ze.

[quads id=1]

Florence’s ‘vriend’ heeft toegegeven de flessen parfum, met daarin de lading cocaïne, aan haar te hebben gegeven. Hij zit nog vast.

Bron DWT