Dodson: ‘ Ik ben gescheiden. En dit is niet mijn schatje maar mijn nieuwe partner!’ Suriname

Dodson Suriname

Suriname ~ Dodson: Zij is niet mijn schatje maar officieel mijn partner. Minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) begrijpt de verontwaardiging niet die ontstaan is omdat zijn partner met hem meegegaan is op een dienstreis naar India.

[quads id=1]

“Nayra Viana de Sousa is niet mijn schatje, zoals beweerd wordt op social media. Zij is officieel mijn partner en dit is geregistreerd bij CBB. Zij heeft de Braziliaanse nationaliteit en heeft een officiële toestemming tot verblijf in Suriname. Zij staat geregistreerd op mijn woonadres. Ik ben formeel gescheiden,” zegt de bewindsman in gesprek met Starnieuws.

[quads id=1]

In een brief van Buitenlandse Zaken, die circuleert op social media, staat dat De Sousa Spouse of the Minister is. Dodson zegt dat zij officieel zijn partner is en daardoor uitgenodigd is door de Indiase regering. “Dit is na te trekken bij Buitenlandse Zaken. Alle ministers zijn met hun partners uitgenodigd. Er is ook een officieel programma voor de partners van de ministers. De reis- en verblijfkosten van de gehele delegatie worden betaald door de Indiase regering,” deelt Dodson mee.

Dodson is met twee beleidsmedewerkers en zijn partner naar New Delhi vertrokken om de ministeriële conferentie bij te wonen over Petrotech 2019 die van 10 t/m 12 februari wordt gehouden. De bewindsman zegt dat een uitnodiging is ontvangen van zijn collega van Petroleum en Gas van India.

[quads id=1]

Dodson is een van de ‘key note speakers’. Zijn presentatie gaat over investeringsmogelijkheden in de extractieve sector en de ontwikkelingen in de nationale olie-industrie van Suriname.

Tijdens het bezoek zal de minister ook een groot solar project en enkele andere concrete verzoeken uit het Surinaamse bedrijfsleven bespreken met relevante counterparts en de ambassade vertegenwoordiging van Suriname in India. De minister merkt op dat India een stabiele economische groei van boven de 6% heeft en één der snelst groeiende economieën in de wereld is.

[quads id=1]

Ook op het gebied van olie en gas gaat het land met rasse schreden vooruit. Suriname en India zijn nu in een traject waarbij de banden nauwer worden aangespannen.
Minister Regilio Dodson en zijn partner Nayra Viana de Sousa. (Foto: kabinet vicepresident)
Bron: Starnieuws