Familie doodgereden politieman: “We zitten met zoveel vragen” Suriname

overleden Paramaribo

Suriname ~ Familie doodgereden politieman getroffen. “Uit informatie die we van buiten hebben gehad, blijkt dat zaken niet helemaal correct zijn verlopen daar op die dag.

Politie Suriname

Wij als familie willen daarom precies weten wat er is gebeurd en waar het fout is gegaan, want we zitten nog met heel veel vragen.”

[quads id=1]

Zo reageert de terneergeslagen Jagatkoemar Jodha, oom van de doodgereden politieman Prevish Jodha, tegenover de redactie. Hij is duidelijk diep geraakt, maar besluit na afstemming met aanwezige familieleden het vraaggesprek toch te voeren.

Een kleine groep naasten is op dat moment bij de ouders van de overleden politieman om de nodige ondersteuning te geven. De 23-jarige politieagent is dinsdagavond tijdens werkzaamheden aangereden. Volgens een politiebericht heeft dit ongeluk zich voorgedaan ter hoogte van kilometerpaal 32 in district Commewijne.

[quads id=1]

De politieman zou wel een oranje gekleurde fluorescerende vest aan hebben gehad, maar de vijftigjarige autobestuurder verklaarde dat hij de agent niet op tijd zag. Het slachtoffer was kort in coma, maar overleed aan de opgelopen verwondingen.

Het kan er bij Jagatkoemar Jodha niet in dat er tegen die tijd nog een verkeerscontrole werd uitgeoefend op de weg naar Albina. “In de avonduren is het onoverzichtelijk, dus je kunt dit soort zaken niet doen. En we praten hier over een snelweg. Als de zaken zijn gegaan zoals wij het hebben gehoord, dan vind ik dat men onverantwoordelijk is geweest, want dat kan niet”, verzucht hij.

[quads id=1]

De familie kijkt daarom halsreikend uit naar het onderzoek dat nu verricht wordt door de politie. De oom wil net als andere familieleden weten wie daar waren tijdens de verkeerscontrole en tot hoe laat ze bezig waren.

overleden Paramaribo

Daarnaast willen de naasten ook weten hoe de politieman op deze manier is aangereden. Hij vraagt zich verder af of zijn neefje op de weg was gaan staan. “Dat kan toch niet? Waar waren de superieuren om erop toe te zien dat dat niet gebeurt? Voor mij is het nog steeds heel vreemd en onduidelijk”, zegt hij droevig. Collega’s van politiepost Richelieu verwijzen de redactie naar de publiciteitsafdeling van het Korps Politie Suriname voor een reactie.

[quads id=1]

Humphrey Naarden die leiding geeft aan die afdeling, was echter niet bereikbaar voor commentaar.

Jodha beschrijft de zoon van zijn broer als bijzonder en apart, die nooit mot kreeg met de mensen om hem heen. Hij was volgens de oom nog niet getrouwd, maar wel de kostwinner van het gezin. “Het is zeker voor de ouders heel moeilijk om te verwerken.

overleden ParamariboHij was de laatste jaren kostwinner geworden. Zijn vader is werkloos en de moeder interieurverzorger, dus er is geen geweldig inkomen”, vertelt hij. Volgens hem had zijn neefje heel veel liefde voor de dienst.

Eerdere berichten:

Update: Politie agent meters meegesleurd na ernstig auto ongeluk ~ Suriname

Geschreven door Jason Pinas
Bron: Lees meer in de DWT krant
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.