Video’s – Gilly uit Suriname werd uitgescholden voor k-negerin en k-zwarte maar krijgt waarschijnlijk zelf straf ~ Discriminatie in Nederland?

Nederland Suriname

Suriname ~ Gilly uit Suriname werd in Nederland uitgescholden voor k*nkernegerin, maar moet na zelfverdediging zelf naar de rechter

[quads id=1]

Gilly uit Suriname

“Het blijft voor mij ongelooflijk bizar dat ik hier als verdachte zit”, zo vertelt een emotionele Gilly tegen de rechter. Ze werd al maandenlang getreiterd door hangjongeren. In augustus 2017 barstte de bom en is in een video te zien en te horen hoe ze wordt uitgescholden en hoe zij de jongeren te lijf gaat met een stok.

[quads id=1]

Hangjongeren in Nederland

In een bomvolle rechtszaal stond Gilly Emanuels terecht voor mishandeling. Bijna honderd man was op de been om haar te steunen. “Ik ben hier om te laten zien dat racisme niet geaccepteerd moet worden”, aldus een van de supporters.

Dat doet Emanuels goed. “Ik heb altijd gezegd wat mij is overkomen, mag niet voor niets zijn geweest. Ik ga met heel veel kracht naar binnen.”

Hoe begon het

Op 17 augustus 2017 loopt de situatie bij de ijssalon uit de hand. Het incident is gefilmd en daarin is te zien hoe de jongens Emanuels uitschelden voor ‘k-negerin’ en ‘k-zwarte’. Zij probeert zich tegenover de groep te verdedigen met een stok, nadat er een mandarijn tegen haar hoofd werd gegooid door de jongeren.

Uitgescholden

De jongeren hebben een andere lezing over wat zich die dag heeft afgespeeld. Zij zeggen dat Emanuels uit het niets al scheldend op hen afliep. De mandarijn die is gegooid, zou naar vrienden zijn gegooid en zou haar nooit hebben geraakt.

[quads id=1]

Het leven van Emanuels staat sinds het incident op z’n kop. Ze stopte met haar bedrijf, verliet Hilversum en komt nu moeilijk aan een nieuwe baan. “Ik sta met mijn gezicht voor altijd op internet.

Nederland Suriname
Gilly krijgt veel steun. oa van Nederlanders uit Suriname Foto Van NH Nieuws

Als je solliciteert en ze gaan je googlen, het blijft mij achtervolgen”, vertelt een geëmotioneerde Emanuels aan de rechter.

Mishandeling

Het Openbaar Ministerie vindt dat Emanuels vervolgd moet worden voor mishandeling en eist een taakstraf van 120 uur, waarvan 60 uur voorwaardelijk. Daar is Emanuels en haar advocaat Richard Korver het absoluut niet mee eens. “Ik voelde mij zo bedreigd. Ik heb de dweil uit m’n winkel gepakt en niet met de intentie om hen te slaan, maar om ze af te schrikken. In de hoop dat ze bang zouden worden en weg zouden gaan.”

[quads id=1]

Om ze af te schrikken

Tot slot vertelt ze de rechter hoe “bizar” ze het vindt dat ze als verdachte in de rechtbank zit. “Er is mij zoveel onrecht en leed aangedaan door deze jongens. Waar politie en gemeente mij hadden moeten beschermen, hebben ze mij laten vallen. (…) Het voelt alsof ik nog een trap na krijg. Ik heb altijd naar eer en geweten gehandeld”, besluit Emanuels.

Bekijk hier de verschillende video’:

[quads id=1]

Hier vertelt ze haar verhaal in het programma Jinek:

Eerdere berichten:

https://www.familienieuws.com/2017/08/31/video-gepeste-eigenaresse-gilly-emanuels-wordt-heel-nederland-gesteund/

https://www.familienieuws.com/2018/03/23/video-ijsverkoper-gilly-emanuels-uit-suriname-stopt-ermee/

Bron: NH Nieuws
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.