Video’s – Politie schiet man dood in Amsterdam ~ Nederland

politie Amsterdam

Amsterdam~ Politie schiet man dood bij De Nederlandsche Bank in Amsterdam. Bij het pand van De Nederlandsche Bank (DNB) in Amsterdam is een man die met een vuurwapen rondliep, doodgeschoten door agenten.

[quads id=1]

Politie Amsterdam

Een omstander werd ook geraakt en raakte gewond. „Agenten krijgen een melding van een persoon met een vuurwapen bij Westeinde”, reconstrueert de politie. „De verdachte komt met een wapen op agenten af. Daarop heeft de politie geschoten, waarna de verdachte is bezweken aan zijn verwondingen. Een omstander is gewond geraakt.”

[quads id=1]

Omstander geraakt

Het team van forensische rechercheurs doet op dit moment onderzoek, zo ziet Telegraaf-verslaggever Koen Nederhof.

Een buurtbewoner zegt dat er ’een serie schoten’ te horen was. „Daarna even stil, en daarna weer een serie. Er gebeurt hier wel vaker iets, maar hier was meteen duidelijk dat het serieus was.”

[quads id=1]

Spervuur gefilmd

De schietpartij is gefilmd. Op de beelden zijn zeker tien schoten te horen. Fotograaf Dennis Brandsma woont tegenover de plek van de schietpartij. „Ik hoorde samen met mijn zoon een paar knallen.

politie Amsterdam
Foto van Dennis Brandsma

Toen hadden we meteen door dat het geen vuurwerk was”, vertelt Brandsma, die meteen daarna naar buiten rende.

„Ik zag een man op de grond liggen. Er waren agenten omheen. Die reanimeerden, maar waren daar op een gegeven moment mee gestopt”, aldus Brandsma.

Bekijk hier meer beelden:Bekijk hier de video’s:

[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.