Ik ben doodsbang! Wat betekenen die witte rozen? Gaat 1 van ons dood? – Spookverhaal Paramaribo

rozen Suriname

Paramaribo ~ Beste lezers, Ik ben Mona. Ik ben een dame woonachtig in Suriname, op Paramaribo – Noord, ik zal niet precies zeggen waar. Want dat doet er niet zo toe. Ik ben 24 jaar en van gemixte afkomst ( hindu/ blank) en ben nog schoolgaand.

[quads id=1]

Dame uit Paramaribo

Ik zou graag mijn ervaring met de lezers willen delen. Misschien dat men mij advies kan geven of kan uitleggen wat er precies aan de hand is?

Het gedeelte waar wij wonen op Paramaribo – Noord zijn er alleen grote huizen. Een beetje een rijke buurt, zou je kunnen zeggen. Dus veel contact met de buren hebben wij niet, omdat de erven zo groot zijn en de huizen zo ver uit mekaar zijn en een ieder heeft het zo druk met zijn eigen leven en eigen zaken. Maar goed, dit verhaal gaat niet over opschepperij ofzo hoor… ik moet dit wel even uitleggen, zodat u de rest van mijn verhaal zal begrijpen.

[quads id=1]

Grote huizen

Ons huis heeft een enorm hoge schutting rondom het geheel huis. Zware beveiliging omdat mijn vader een bekend bedrijf heeft en voor de veiligheid van zijn gezin, heeft hij de schutting zo hoog gemaakt. Voor dieven om erover te gaan zal niet simpel zijn, maar niks is natuurlijk onmogelijk. De bedoeling van me vader was meer om het niet easy te maken voor de rovers en dieven.

Okay, hiermee tracht ik duidelijk te maken dat wij als het ware in een soort van gevangenis zitten. Want door de hele zware beveiliging kan niemand zomaar op ons erf komen.

Zwaar beveiligd

En toch…. is het al een paar keren voorgekomen, dat er op mijn auto een witte roos is achtergelaten. Ja, gewoon ineens een hele mooie witte roos. Ik stond een keer op, maakte me klaar en ging douchen… klaarmaken voor school en toen ik naar mijn auto liep, zag ik op mijn auto die roos. Ik schrok daar heel erg van, want niemand kon op ons erf hier in Suriname komen. Ik heb me ouders toen meteen gevraagd als hun een grapje met me uit wilden halen, maar door de hele reactie van ze, hoe ze schrokken… wist ik dat dit geen grap was.

Ons huis hangt vol met beveiligingscamera’s en juist op dat gedeelte waar de roos gelegd is, was er een dode hoek en konden wij niet zien wie de roos gelegd heeft. Ook op de andere camera’s zagen we niemand het erf betreden en dat is zeer vreemd.

[quads id=1]

Niets te zien

Want de dag ervoor toen ik thuis kwam, was er zeker geen roos op mijn auto. En bij mij thuis heeft ook niemand die roos neergelegd. Integendeel zijn ze nu ongerust, want als iemand ons erf op kan komen op deze makkelijke manier om een roos te komen zetten, dan moeten we ons zorgen maken over onze veiligheid. Maar eerlijk gezegd mensen, ik denk niet dat dit een mens is die op ons erf was, want wij hebben de beelden van de hele nacht bekeken en er was niets en niemand te zien, maar die enge roos was er wel ineens.

rozen SurinameMijn moeder vooral is erg angstig, want ze is zeer diep in het hindoe geloof en ze is bang dat dit ongeluk brengt ofzo, maar ze zegt ze kan haar vinger niet leggen op wat dit te betekenen heeft.

Ze is bang

Ze is bang dat ik misschien doodga en dat iemand ons een teken wil geven? Ik ben nu ook erg bang en weet niet wat te denken.

[quads id=1]

Ongeveer 2 maandjes verder, was er weer een roos gelegd bij onze voordeur. Heel erg demonstratief… zodat je het niet kan missen als je onze voordeur open zou doen. En deze keer was het wel duidelijk te zien dat de camera’s flikkerden en dat ging zo een poosje door en ineens toen de camera beelden weer terug waren, was de roos wel daar.

Wij maken ons zorgen, wat heeft dit te betekenen? Heeft iemand dit ook meegemaakt hier in Suriname? Aub wie heeft verstand van zaken? Laat ons weten? Mijn moeder is bang dat ik of iemand van ons gezin binnenkort zal overlijden? Wat betekent een witte roos? Of maken wij ons zomaar zorgen?

We maken ons zorgen

Wij zijn geweest naar een Pandiet om te kijken als hij iets kon zien en hij zei tegen ons dat hij wel voelt alsof er iets met ons mis is, maar wat het precies is kon hij ons niet vertellen. Hij zei, dat hij voelde alsof het “ ding” zich schuil hield. Hij gaf ons wel enkele dingetjes mee als bescherming, maar wij kunnen ons niet indenken hoe in hemelsnaam ineens “ iets” met ons mee gekomen is of iets ineens bij ons huis is, want we wonen al zo lang daar en nooit last gekregen van dingen die ons huis lieten spoken. Waarom nu ineens? Waarom nu ineens deze vreemde gebeurtenissen?

‘Iets’

Mijn ouders weten niet eens dat ik mijn ervaring naar jullie medium opstuur, omdat ze het als schande ervaringen en liefst alles privé houden. Maar ik zit me zorgen te maken, omdat ik weet hoe erg me ouders zich zorgen maken over hoe die witte rozen bij ons huis terecht komen. Want als het een mens was, dan hadden we die wel zeker gezien. Maar niemand en ook niemand was te zien… maar die rozen kwamen wel.

Wat wil deze entiteit/ geest of takroe sanie ons zeggen? Ik zit me zelf elke dag af te vragen wat dit te betekenen heeft.

[quads id=1]

Een geest?

Me school prestaties lijden eronder en ik wil graag antwoorden hebben, omdat ik aldoor met de vrees rondloop dat ik straks doodga. Zal het door een aanrijding gebeuren? Of een andere wrede manier? Ik zit me over dit soort dingen zorgen te maken, omdat me moeder zegt dromen te krijgen die erop wijzen dat er iemand in ons huis zal overlijden.

Maar ze zegt dat ze geen verstand van dromen heeft dus hoopt ze dat ze het mis heeft. Sinds ons bezoek aan de Pandiet is er geen roos meer gelegd, maar de stress is er niet minder om. Vandaar mijn vraag naar een ieder die verstand van zaken heeft.

Alvast hartelijk bedankt voor een ieder die ons antwoorden kan geven.

Gerelateerde verhalen:
[quads id=1]

Ik voel aan wanneer erge dingen gaan gebeuren (spookverhaal)

Miskramen door mijn schoonmoeder – Apuku nyam mi baby ~ Suriname (spookverhaal)

Nieuw bij FamilieNieuws: Spookverhaal uit Suriname of Nederland.
Binnengekomen waargebeurde verhalen uit Nederland en Suriname. En verhalen gebaseerd op waargebeurde verhalen
Wilt u ook uw bijzondere gebeurtenis met ons delen? Wilt u antwoord krijgen op vreemde vragen? Bent u ergens bang voor?

Whatsapp dan jouw verhaal naar +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com
U kunt ons ook een bericht sturen via Facebook

Reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd, plaats ze in de comments hieronder
en/of  op onze Facebook pagina

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

Tags: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #binnenland #baby #zwanger #ampuku #voodoo #spook #geesten #bonu #bonumang #winti #cultuur #pandiet #bakru

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd.