Heeft Jonathan Clarissa Boldewijn begraven terwijl ze nog leefde? ~ Paramaribo

moord Paramaribo

Paramaribo ~ Vonnis in moordzaak uitgesteld om proces-verbaal. Jonathan L. wordt beschuldigd van moord op de 20-jarige universiteitsstudente Clarissa Boldewijn uit Paramaribo.

Clarissa uit Paramaribo

Op de rechtszitting voerde kantonrechter Ingrid Lachitjaran maandag aan dat zij het vonnis over twee weken zal uitspreken.

[quads id=1]

Ze merkte op dat een bepaalde informatie in het proces-verbaal niet klopte waardoor ze meer tijd nodig heeft.

Officier van justitie Nirmala Maikoe heeft twintig jaar celstraf geëist tegen de verdachte.

Doodslag niet bewezen

Zij achtte doodslag bewezen, terwijl advocaat Murwin Dubois vindt dat doodslag niet bewezen is, maar er kan sprake zijn van zware mishandeling de dood ten gevolge hebbende.

De overleden Clarissa

Eerder voerde Dubois aan dat de verdachte geen enkele intentie had om het slachtoffer te vermoorden. Volgens hem is er geen wettig en overtuigend bewijs geleverd voor moord.

[quads id=1]

Dubois merkte op dat bij doodslag het uitsluitend dient te gaan om handelingen die gericht moeten zijn op de dood van een ander.

Dood van een ander

Zijn cliënt is ten laste gelegd dat hij het slachtoffer met een hard voorwerp op haar hoofd had geslagen.

moord Paramaribo
Jonathan L. Foto binnengekomen via Facebook

Vervolgens begroef hij haar terwijl ze nog leefde. Jonathan L. bleef erbij dat hij geen plannen had om het slachtoffer van het leven te beroven. Hij wilde slechts zijn geld terug. In zijn laatste woord vroeg hij of hij naar huis mocht.

[quads id=1]

Hij wilde alleen zijn geld terug

Jonathan L. had op een eerdere rechtszitting verklaard dat hij niet de dood van Boldewijn wilde. Het probleem ontstond om 450 gram drugs die het slachtoffer zou verkopen voor de verdachte. Volgens de verdachte had de vrouw hem opgelicht en op die bewuste dag had zij hem zelf weer benaderd. Jonathan L. zei dat Boldewijn hem voorgehouden had dat haar vader hem per 100 gram drugs 2000 euro kon laten betalen. Daarna hoorde hij niets meer van haar.

[quads id=1]

Weer goedmaken

Hij had al door dat vader en dochter hem opgelicht hadden. Op die bewuste dag zou Boldewijn hem zelf gebeld hebben en ze wilde het weer goed maken met hem. Maar, dit liep uit de hand. Op 18 februari zal de kantonrechter vonnis vellen in deze zaak.

Geschreven door Wanita Ramnath
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.