29-jarige jongen overleden in het verkeer ~ Suriname

overleden Suriname

Suriname ~ BROMFIETSER EERSTE VERKEERSDODE NICKERIE.  De 29-jarige bromfietser G.G. is maandag in Nickerie te Suriname overleden aan de zware letsels die hij opliep bij een aanrijding. Hij is dit jaar de eerste verkeersdode in het district.

[quads id=1]

Het slachtoffer was vrijdagmiddag betrokken bij een aanrijding aan de Fredericiweg ten oosten van Nieuw-Nickerie.

De bromfietser werd na de aanrijding naar het Mungra Medisch Centrum gebracht, waar hij enkele dagen later overleed. Volgens hoofdinspecteur Retitia Forster is het slachtoffer tijdens het inhalen van een voertuig terechtgekomen op de helft van de tegenligger met als gevolg de aanrijding. Onderzoek heeft uitgewezen dat de bromfietser aangemerkt wordt als de veroorzaker van de aanrijding.

[quads id=1]

Forster benadrukt dat er een snelheidsbeperking is in het gebied waar het ongeval heeft plaatsgevonden. “Het gaat om een bebouwde kom waar verkeersdeelnemers zich moeten houden aan de voorgeschreven snelheid. Het moment dat u merkt dat iemand roekeloos rijdt en op u afkomt, moet u proberen die aanrijding te voorkomen. Hierdoor zullen wij ook minder verkeersslachtoffers hebben. Elke dode in het verkeer is er één te veel.”

[quads id=1]

Het is volgens de hoofdinspecteur belangrijk dat de gemeenschap lering hieruit trekt en haar rijgedrag verandert. In de voorbije periode was Nickerie uitgekozen als pilotdistrict voor het certificeren van bromfietsers. Forster zal zich inzetten om de certificatie te realiseren in haar district.
Geschreven door Beta Debidien
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.