Video’s – Slachtoffer vertelt: Vakantie gangers uit Nederland neergeschoten tijdens brute beroving in Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ ‘MIJN DOCHTER WIL NIET MEER HIER BLIJVEN’.  “Mijn dochter van negen jaar wil niet meer hier blijven”, zo reageert de 54-jarige Law L. uit Suriname tegenover de redactie.

[quads id=1]

Beroving Suriname

Law L., Vidya G. (21) en Sakoentela R. (52) hebben zaterdagavond schotverwonding opgelopen tijdens een brute beroving aan de Magentaweg te Suriname, een zijstraat van de Indira Gandhiweg. De slachtoffers zijn inmiddels thuis om verder te herstellen van de opgelopen verwondingen.

vakantie Suriname

Law L. vertelt dat hij zaterdagavond met zijn gezin en enkele gasten op het terras zat toen hij twee mannen langs zag lopen. De mannen liepen kort daarna terug en toen ze bij de inrit van zijn woning kwamen renden ze schietend het erf op.

[quads id=1]

Law L. kreeg een in- en uitschot in zijn rechterbeen terwijl Sakoentela R. in haar buikstreek werd geraakt. Vidya G. werd in haar linkerbeen geraakt.

Law L. zag kans de woning binnen te rennen om dekking te zoeken. “Volgens mij dachten de rovers dat ik een vuurwapen was gaan halen. Een van de mannen kwam mij achterna in de woning om mij te zoeken. Toen hij mij niet kon vinden, vluchtten ze snel weg.” De familie en gasten werden van hun persoonlijke bezittingen beroofd. “Alles is in seconden gebeurd, net als een film”, voegt de gewonde man toe aan zijn relaas.

Veel bloed

De slachtoffers die hevig bloedden werden per eigen gelegenheid naar de Spoedeisdende Hulp van het AZP gebracht door familieleden. “Mijn dochter van negen jaar die ook het gezelschap was heeft alles meegemaakt. Zij wil niet meer hier blijven. Ze is getraumatiseerd door het geval.”

[quads id=1]

Het 54-jarige slachtoffer is er niet over te spreken dat hij moest betalen voor medische hulp. “Ik moest keihard voor de medische kosten betalen. Wanneer deze rovers worden neergeschoten door de politie moeten zij voor niets betalen. Integendeel worden zij goed verzorgd wanneer ze worden opgepakt. Ik voel mij ook niet meer veilig, maar ik ga hier blijven, dit is mijn huis”, vertelt de man verder.

[quads id=1]

Bezoek van de minister

Law L. zegt tevreden te zijn met het bezoek van Justitieminister Stuart Getrouw maandag aan zijn adres. “Hij heeft mij beloofd de criminaliteit hard aan te pakken in Wanica.” Ook aan andere slachtoffers heeft de minister een bezoek gebracht. Law zegt te hopen dat bewindsman zijn woorden omzet in daden en wat doet tegen de criminaliteit.

Nog niet aangehouden

Naar verluidt zijn de verdachten na het misdrijf de Karailaweg in gerend. Later zijn ze aan de Vierkinderweg in een gereedstaande voertuig ingestapt die richting de Magentakanaalweg reed. De politie onderzoekt de zaak verder.
[quads id=1]

Kijk hier nogmaals naar de gedeelde video’:

Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.