Video’s – Vakantie gangers uit Nederland neergeschoten tijdens brute beroving in Suriname. Gouden tip wordt beloond.

Suriname Nederland roof

Suriname ~ Brute roofoverval Magentaweg; 3 personen beschoten. Twee criminelen hebben zaterdagavond een gewapend roofverval gepleegd in een woning aan de Magentaweg te Suriname. Uit het onderzoek blijkt dat de woningeigenaar visite uit Nederland had.

[quads id=1]

Zij zaten allemaal op het balkon toen twee gewapende rovers het erf oprenden en terstond het vuur openden. Daarbij raakte drie personen gewond, te weten de woningeigenaar aan zijn been, een vrouw uit Nederland heeft een in- en uitschot opgelopen aan haar buikstreek en haar schoondochter is beschoten aan haar been. De daders hebben daarbij een handtas weggerukt en hebben de andere slachtoffers, die het huis binnen waren gerend, ook overmeesterd.

[quads id=1]

Na hun daad verlieten de overvallers de plaats te voet. Er zijn beelden waarop te zien is dat de overvallers eerst voorbij zijn gelopen en kort daarna terug zijn gekomen. Zij zijn hoogstwaarschijnlijk door een autobestuurder afgezet. Een van de rovers is op de vlucht op een erf van een andere buurtbewoner terechtgekomen. Deze bewoner kwam op dat moment thuis aan en heeft de verdachte achterna gezeten met een balk. De daders zijn vooralsnog onbekend.

[quads id=1]

De drie slachtoffers werden per eigen gelegenheid naar de Spoedeisende Hulp vervoerd en zijn ter observatie opgenomen. Zij verkeren allemaal buiten levensgevaar. Het onderzoek in deze zaak duurt voort.
Bekijk de oproep erover die op Facebook is geplaatst:

Beste Facebook vrienden en kennissen,

Langs deze weg wil ik jullie hulp vragen voor het volgende. Afgelopen zaterdag 2 februari in de avond omstreeks 22:35 is er een bewapende roofoverval gepleegd te Magentaweg, wanica.

Hierbij zijn er meerdere personen beschoten en ernstig gewond geraakt. De dieven hebben gouden sieraden en een onbekend geldbedrag in SRD en Euro’s buitgemaakt.

Op de camera beelden ziet u dat deze mannen tot 2 keer langs het huis lopen en vervolgens schietend het erf en huis inrennen. Na hun daad zijn de dieven vanuit het huis gerend naar de karailaweg (zijstraat Magentaweg) richting de vierkinderenweg waar een vluchtauto ( grijze RunX ) klaarstond. Tijdens het vluchten (rennend) hebben ze meerdere personen ook bedreigd met hun vuistvuurwapen.

[quads id=1]

Deze mannen zijn van creoolse afkomst, waarvan een vermoedelijk rond de 20 en de ander rond de 30 is. De jongere heeft een smal postuur en is rond de 1.70 m lang en daarnaast zie je op het filmpje dat hij nogal een aparte manier van lopen heeft. De andere heeft een stevig postuur met een lengte tussen de 1.70-1.75m en had op het moment een witte tanktop met donkere kniebroek en witte sneakers aan, opvallende aan hem is dat hij een Pirate eye patch (ooglapje) aan had tijdens het overval.

Ook verzoek ik de mensen die op dat moment langsreden met auto/bromfiets om contact op te nemen als ze meer informatie kunnen verschaffen over deze 2 mannen.

Herkent u deze mannen of heeft u voor, tijdens of na het roofoverval iets gezien of gehoord die iets te maken kunnen hebben met het overval dan verzoek ik u graag contact op te nemen met mij via een Pb of bel 8947650/8594036 ( dit blijft natuurlijk anoniem )

Degene met een gouden tip die leidt tot arrestatie van de dieven word DIK beloond. 🙂

Graag verzoek ik u om dit bericht verder te delen en onder aandacht te brengen van anderen, dit word zeer gewaardeerd.

Bijbehorende video:

Onderstaande foto is bloederig houdt u daar aub rekening mee:

[quads id=1]

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Lees meer in de DBS krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.