Video’s – Straks sneller van Paramaribo naar luchthaven Suriname. Bouw nieuwe highway verloopt vlot!

Suriname highway

Suriname ~ Werkzaamheden nieuwe Highway te Suriname vorderen. “De nieuwe verbindingsweg die loopt tussen de J.F. Kennedy- en de Afobakkaweg, is heel belangrijk.”

Highway Suriname

Dat zegt Kishen Narain, project engineer van ACI Consultancy, die dit project in opdracht van het Ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie uitvoert.

[quads id=1]

Het gaat in deze om een weg met onder andere als doel het sneller kunnen bereiken van de Johan Adolf Pengel Luchthaven. Verder kunnen ook de omliggende recreatie oorden makkelijker aangedaan worden. “ Als men naar de luchthaven moet duurt het ongeveer ander half tot twee uur om vanuit Paramaribo op de plaats van bestemming aan te komen.

[quads id=1]

Met in de komst deze verbindingsweg kan de tijd om bij de luchthaven te komen, ongeveer een uur duren,” zegt Narain. Het ministerie zorgt in het verlengde van dit project ook voor de rehabilitatie van de Martin Luther kingweg. Ook die werkzaamheden verlopen vlot.

Suriname highway

Narain geeft verder aan dat de nieuwe Highway een totale lengte van 9,5 km heeft en zal bestaan uit 2 banen met 4 rijstroken met een totale breedte van 35 meter.

[quads id=1]

Binnen dit project komt er ook een brug over de Pararivier. Gelet op het werk dat in de periode november 2017 is gestart, heeft men reeds 80% van de opdracht uitgevoerd. Zo heeft men onder andere reeds gewerkt aan de fundering van de weg, duikwerk en de vleugelwanden waar nodig. Het streven is dat deze werkzaamheden bij een vlot verloop eind 2020 kunnen worden afgerond.
Bekijk hier (nogmaals) de interessante informatievideo’s:

Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.