Omstanders redden vier minderjarige kinderen uit brandend huis te Paramaribo

brand Paramaribo

Paramaribo ~ 8 personen dakloos door woningbrand Habibweg te Paramaribo. De brandweer kreeg zaterdagmiddag omstreeks 14.05 uur een melding van een woningbrand aan de Habibweg te Ephraimzegen in Paramaribo.

[quads id=1]

Brand Paramaribo

Brandweervoorlichter Harvey Laing zegt dat naar zeggen van de ouders 4 minderjarige kinderen ten tijde van de brand thuis waren. Het vermoeden bestaat dat een van de minderjarigen met een aansteker moet hebben gespeeld in de slaapkamer, waardoor er brand is ontstaan.

[quads id=1]

8 personen wonen er

Het huis werd bewoond door 8 personen. Het betreft in deze een laagbouw stenenwoning met een oppervlakte van 6 bij 12 meters. Laing zegt dat omstanders de kinderen uit de brandende woning hebben verwijderd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

brand Paramaribo
Foto uit DBS

De woning was aangesloten op het elektriciteitsnet, maar was niet tegen brand verzekerd. De brandweer heeft 2 gas fsfcilinders verwijderd.

[quads id=1]

Alles verbrand

De binnenzijde van de woning, compleet met inboedel, is in de vlammenzee opgegaan. Een belendend pand heeft schroei- en waterschade opgelopen. Ook zijn shutters gesprongen door de hitte. De politie van Latour is belast met het onderzoek.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Lees meer in de DBS krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.