Dodelijk griepgolf in Suriname. Al 5 mensen overleden!

griep Suriname

Griepvirus heeft al vijf levens geëist. Minister Antoine Elias van Volksgezondheid bevestigt tegenover Starnieuws dat de griepgolf levens eist.

[quads id=1]

De situatie wordt volgens de bewindsman nauwkeurig in de gaten gehouden. Hij zal met de Wereldgezondheidsorganisatie WHO/PAHO afstemmen over het vaccineren van kwetsbare groepen, onder wie ouderen. Vijf personen zijn de afgelopen dagen overleden aan ernstige verschijnselen, veroorzaakt door de griep.

[quads id=1]

Afgelopen week is alarm geslagen door Volksgezondheid, het Bureau Openbare Gezondheidszorg, de ziekenhuizen en de Regionale Gezondheidsdienst over de toename van het aantal gevallen van mensen met griepverschijnselen. Keel en neus uitstrijkjes van opgenomen én poliklinische patiënten hebben aangetoond dat het om het welbekende influenza A H1N1 virus gaat.

[quads id=1]

De bewindsman zegt dat elk jaar er een griepgolf is, waaraan mensen het leven laten. Vaccinatie kan helpen om mensen te beschermen, maar aan de andere kant kunnen er weer bijverschijnselen optreden. Wat er het beste kan gebeuren, zal de afstemming met PAHO uitwijzen, zegt de minister.

De risicogroepen zijn: ouderen, mensen met een chronische ziekte, hart- en longklachten.

Bekijk de video

Bekijk onderstaande link voor meer informatie omtrent de symptomen en om te lezen wat je kan doen om de griep te voorkomen. Kijk ook naar de video:

Griepverschijnselen? Wees extra alert! Toename van griep in Suriname.

Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.