Politiebericht ~ 13-jarige per ongeluk neergeschoten. Jerrel opgepakt voor illegaal wapenbezit ~ Suriname

politie Paramaribo

Suriname

ILLEGAAL JACHTGEWEER GAAT AF; JEUGDIGE RAAKT GEWOND. De 58-jarige Jerrel, A. is op woensdag 30 januari door de politie van Santodorp Suriname aangehouden voor illegale vuurwapen bezit.

Politie Suriname

De politie kreeg de melding van het command center dat een geval zich heeft voorgedaan te Leiding Suriname , waarbij een 13 jarig slachtoffer geraakt is geworden door een kogel uit een jachtgeweer.

De politie van het ressort Santodorp te Suriname koerste derwaarts naar de plaats van het gebeurde en trof daadwerkelijk het 13-jarige slachtoffer Awish, D. aan. Het slachtoffer voornoemd heeft een schotverwonding aan zijn boven arm opgelopen. Er moest operatief bij hem worden ingegrepen en hij is ter verpleging opgenomen in het ziekenhuis.

Ziekenhuis opgenomen

Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat de verdachte op het punt stond om te gaan jagen waarbij het slachtoffer hem te hulp schoot om zijn boot in het Saramacca kanaal te duwen. Bij die gelegenheid lag het geladen jachtgeweer in de boot.

De boot was op dat moment aangemeerd op een helling langs het kanaal. Tijdens het voort duwen van de boot vond er een verschuiving plaats van het jachtgeweer, dat vermoedelijk tegen de zijwand van de boot aan kwam, met het gevolg dat dit wapen af ging.

Broer overleden

Uit het politioneel onderzoek is gebleken, dat het wapen eigendom was van een broer van de verdachte Jerrel. Die broer is tien jaar geleden overleden waarna Jerrel het wapen illegaal onder zich gehouden heeft. Hij is namelijk niet in het bezit van een vergunning om een dergelijk vuurwapen onder zich te hebben.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie is Jerrel door de politie in verzekering gesteld voor overtreding van de Vuurwapen Wet. Het jachtgeweer is hangende het onderzoek in beslag genomen.
Bron: KPS