Video – Weer problemen bij Ashiana Paramaribo. Directeur vertrekt! ~ Suriname

Ashiana Paramaribo

PARAMARIBO – DIRECTEUR JABINI VERTREKT BIJ ASHIANA. Terwijl sinds maandag gestaakt wordt bij het verzorgings- en verpleeghuis Ashiana Paramaribo voor senioren, is donderdag bekendgemaakt dat directeur Osei Jabini vertrekt.

Tehuis Paramaribo

[quads id=1]

Minister Cristien Polak van Sociale Zaken en Volkshuisvesting zegt dat hij in november gevraagd heeft om overplaatsing.

Jabini zou zich meer willen bezighouden met beleidszaken. Hij is bachelor in nursing en heeft niet zo lang terug zijn master graad behaald. Vanaf vandaag krijgt het tehuis een interim-bestuur dat een maand zal worden ingewerkt door Jabini.

Andere uitdaging

De directeur om een reactie gevraagd, zegt dat er “een andere grote uitdaging” op zijn pad is gekomen, maar gaat hierop verder niet in.

[quads id=1]

Jabini benadrukt dat de problemen binnen Ashiana geen invloed hebben op zijn besluit, maar dat hij na drie jaren toe is aan een andere uitdaging. Polak is er van overtuigd dat de actie bij Ashiana politiek aangestuurd wordt. “Sma e dyugu dyugu drape uit een andere politieke hoek”, zei ze minister gistermiddag in het programma ‘Bakana Tori’.

Actie voeren

Ze voegt eraan toe dat drieëntwintig personeelsleden actie voeren en dat de vakbond, haar aanspreekpunt, er niet achter staat.

[quads id=1]

De staking vloeit voort uit het feit dat het ministerie nagelaten heeft om overeengekomen verhoging van toelagen uit te betalen. Dit probleem speelt al voordat Jabini in 2016 directeur werd.

Nog geen oplossing

Hij heeft de kwestie besproken met Sociale Zaken en Volkshuisvesting en Binnenlandse Zaken, maar een structurele oplossing is nog niet bereikt.

Bekijk hier een video rondom de problemen van Ashiana:

[quads id=1]

Bekijk hier een nieuwe video van vandaag:

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.