Terreur broers al 18 maanden in voorarrest. Familie heeft het heel zwaar ~ Paramaribo Suriname

broers Paramaribo

Suriname ~ ‘We voelen ons machteloos’. De behandeling van de strafzaak tegen Naser I. en Raoul A. die zich met terreuractiviteiten in Suriname zouden hebben beziggehouden is donderdag opnieuw uitgesteld door rechter Cynthia Valstein-Montnor.

[quads id=1]

Terreur in Suriname

De mannen, die nu al achttien maanden in voorarrest zitten, worden verdacht van voorbereidingshandelingen om aanslagen te plegen in Suriname.

De zitting duurde slechts enkele minuten. Het vermoeden bestaat dat de rechter zich wil beraden over een verzoek van advocaat Murwin Dubois. Hij heeft gevraagd om een getuige die zijn collega Michella Lau-Kerssenberg heeft opgegeven niet te horen.

Weer uitgesteld

De rechter vond het verzoek dat middels een brief gedaan is reden genoeg om de behandeling van de zaak te verdagen.

[quads id=1]

De verdediging en familie reageerden ontstemd op het besluit. Donderdag zou het tweede gedeelte van het verdachtenverhoor moeten plaatsvinden. De zaak is uitgesteld tot 28 februari.

broers Suriname
Foto van Algemeen dagblad

De zus van de broers zegt tegen de krant dat zij vindt dat de rechter de zaak op de lange baan schuift. “Ik kan mij niet voorstellen dat ze dit doet. Wij hebben als familie al twee maanden moeten wachten op de verdere behandeling. Nu komen we horen dat de behandeling niet verder kan. Ze zitten echt te lang in voorarrest.

[quads id=1]

Dit is gewoon extreem.” Ze stelt dat de familie al maanden moeite heeft omdat de broers zo lang in voorarrest zijn. Ook de schulden van de twee mannen, die ondernemers zijn, moet de zus nu betalen.

Schulden betalen

“Als ik het niet kon, stond de familie nu op straat. Ik kan niet meer mijn eigen leven leiden.” Doelend op de korte zitting zei de zus: “Het is behoorlijk zwaar als je naar de zitting komt en merkt dat er zo omgegaan wordt met de behandeling van een zaak, net alsof men haast heeft. Dit is echt onmenselijk. We voelen ons machteloos. En we moeten dit gewoon accepteren?”

Dubois zegt dat het requisitoir van de officier van justitie Cynthia Klein waarschijnlijk in twee delen zal worden opgesplitst. Daarna komen de advocaten aan het woord. Het is gebleken dat Raoul A. een bijzondere rol speelt in deze zaak. Uit de vraagstelling van rechter en openbaar aanklager blijkt ook dat er veel meer diepliggende vragen aan Raoul A. gesteld zijn over voorbereidingshandelingen die hij mogelijk aan het plegen was.

[quads id=1]

Milde vragen

Dit in tegenstelling tot de relatief milde vragen aan Naser I. vanaf het begin van de behandeling van de zaak. De verdediging verwacht dat deze verdachte uiteindelijk zal worden veroordeeld voor niet meer dan medeplichtigheid.
Geschreven door Cheflin Paulus
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.