Moeder en kinderen ‘verrast’ door brand in woning. Weer 8 mensen dakloos ~ Suriname

brand Suriname

Suriname ~ Acht personen dakloos door brand te Brokopondo. De brandweer kreeg woensdag omstreeks 13.15 uur een melding van een woningbrand in het centrum van Brokopondo in Suriname.

[quads id=1]

Brandweer Suriname

Brandweervoorlichter Olton Pinas zegt dat de melding via de politie binnenkwam. Het duurde 30 minuten voordat de brandweer ter plaatse aankwam. Op het adres werd een laagbouwwoning met een oppervlakte van 8 bij 10 meters aangetroffen die in lichterlaaie stond. De brandweer heeft nablussingswerkzaamheden verricht. Het huis in Suriname is compleet met inboedel in de vlammenzee verloren gegaan.

[quads id=1]

Compleet verloren

Vier andere panden hebben schroei- en waterschade opgelopen. Geen van de woningen waren tegen brand verzekerd, maar wel aangesloten op het elektriciteitsnet. Acht personen die in het bedoeld pand woonden, zijn dakloos geworden. Pinas zegt dat drie personen, een moeder met haar twee peuters, op dat moment thuis waren.

Moeder thuis

De brand is in één van de slaapkamers begonnen. De oorzaak is vooralsnog onbekend. Omstanders hebben een gascilinder van 100 lbs en twee van 28 lbs uit het brandend pand verwijderd.

[quads id=1]

Er deden zich heen persoonlijke ongelukken voor. De moeder raakte vanwege de brand onwel. Zij werd per eigen gelegenheid vervoerd naar de Medische Zending.

Onderzoek

De politie van Brokopondo is belast met het onderzoek.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Lees meer in de DBS krant