13-jarige geraakt door jachtgeweer in Suriname

bar Paramaribo

Suriname ~ 13-jarige geraakt door jachtgeweer. Chirurgische ingreep noodzakelijk. De 13-jarige Awish D. uit Suriname is woensdag in de vooravond geraakt door hagels uit een geladen jachtgeweer.

Jongen uit Suriname

Deze jongen was bij zijn grootmoeder op bezoek. Op een gegeven moment begaf de jongen zich naar het kanaal te Leiding 17.

[quads id=1]

Ter plaatse waren twee mannen op dat moment bezig een aluminium boot te duwen in het kanaal om vervolgens ermee te gaan jagen. De mannen hadden ondertussen, samen met hun andere spullen, ook een geladen jachtgeweer in de boot geplaatst.

Geladen jachtgeweer

Tijdens deze actie is het wapen van zijn plaats geschoven en kwam tegen de boot aan met als gevolg dat de trekker overging en een schot werd gevuurd.

[quads id=1]

De jongen die op een afstand van nauwelijks 6 meter stond is geraakt aan zijn rechter bovenarm. In verband met het onderzoek heeft de Dagblad Suriname met Satish, zijnde de vader van de 13-jarige, gesproken. Hij zegt dat hij het gebeurde niet heeft meegemaakt. Wat hij van zijn zoon heeft vernomen is dat de mannen bezig waren de boot in het water te duwen.

Boot in het water

Door deze handeling is het wapen gevallen of van de plaats geschoven met als gevolg dat dit is afgegaan.

[quads id=1]

De politie werd erbij gehaald en de zaak werd onderzocht. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat het wapen niet is gedekt middels een vuurwapenvergunning.

Geen vergunning

De 13-jarige is momenteel ter observatie opgenomen in het ziekenhuis. Hij vertoonde een gapende wond aan zijn arm. De vader vermoedt dat de wond middels toepassing van plastische chirurgie zal worden behandeld. Het slachtoffer verkeert buiten levensgevaar.

Geschreven door Saskia Bandhan
Bron: Lees meer in de DBS krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.