Overlevenden naar huis en scholen weer open na de vakantie. Dodelijk bootongeluk Suriname

overleden Suriname vakantie

Suriname ~ OVERLEVENDEN BOOTONGELUK KEREN NAAR HUIS TERUG. Ongeveer twintig dorpelingen van Corneliskondre aan de Wayamborivier die het tragische bootincident op 28 december hebben overleefd, keren vrijdag terug naar huis.

[quads id=1]

Bootongeluk vakantie Suriname

Ze zijn sinds het ongeluk ondergebracht in de Memre Boekoe-Kazerne te Paramaribo, onder meer voor psychische begeleiding. “De mensen maken het goed en zijn klaar om terug te keren”, zegt districtscommissaris (dc) Ludwig Mettendaf van Boven-Coppename tegen de Ware Tijd.

[quads id=1]

Begeleiding

Ook president Desi Bouterse zal naar het gebied gaan. De bedoeling is dat hij vrijdag Kalebaskreek bezoekt en zaterdag doorreist naar Corneliskondre.

Bewoners van Kalebaskreek zijn de drenkelingen omstreeks vier uur in de ochtend te hulp geschoten toen de boot waarin zij zaten zonk. Van de 31 passagiers zijn er twaalf – acht kinderen en vier vrouwen – omgekomen. Het lijk van Tursila Taloon (22) is niet gevonden. Slechts twee passagiers droegen zwemvesten.

Geen zwemvesten

Dc Mettendaf stelt dat het Nationaal Leger de terugkeer van de mensen naar hun dorp zal organiseren. Naar wordt vernomen heeft het districtscommissariaat een houten boot gekocht waarmee twintig mensen vervoerd kunnen worden.

[quads id=1]

De bouwer legt volgens hem de laatste hand aan het vaartuig dat binnenkort regulier ingezet zal worden. De dc zegt dat hij met Maritieme Autoriteit Suriname bezig is met het in orde maken van de vereisten om te varen. “We hebben ook zwemvesten aangeschaft.”

[quads id=1]

Zwemvesten aangeschaft

De school van Corneliskondre is pas vorige week vrijdag weer geopend sinds de kerstvakantie. Door het ongeval waren veel scholieren in Paramaribo. Vier leerlingen van de school zaten in de boot; drie van hen hebben het ongeluk overleefd. De vierjarige Djisrijel Biswane is omgekomen.

Geschreven door Gilliamo Orban
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.