16-jarige steelt auto van taxichauffeur tijdens taxirit ~ Paramaribo

taxi Paramaribo Suriname

Paramaribo ~ Arrestatie Team houdt autodief aan te Paramaribo. Het Arrestatie Team heeft op zondag 20 januari, in samenwerking met het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) een autodief aangehouden.

[quads id=1]

Autodief Paramaribo

Het betreft in deze de 16-jarige Mark, M. die ondanks zijn jonge leeftijd een oud bekende is van de politie en de justitie. Mark werd opgespoord op verdenking van diefstal van een personenauto te Uitvlugt en wel op vrijdag 18 januari van dit jaar.

Op die bewuste zondag kregen leden van het DNV de informatie dat iemand is benaderd om het gestolen voertuig te kopen.

Gestolen voertuig

Het voertuig stond geparkeerd in de Parasolmierstraat te Geyersvlijt in Paramaribo voor een leegstaand perceel. De locatie waar de gestolen auto geparkeerd stond werd onder observatie geplaatst.

[quads id=1]

Op een bepaald moment kwamen drie manspersonen uit een nabijgelegen pand. Zij namen vervolgens plaats in het voertuig en reden met een hoge snelheid weg.

Geyersvlijt Paramaribo

De politie eenheden traden gelijk in actie en het was het Arrestatie Team die de bestuurder van de gestolen auto tot stoppen dwong op de kruising van de Paulus Potter- en de Verlengde Jozef Israëlstraat. De drie inzittenden werden vervolgens aangehouden en samen met de gestolen auto overgedragen aan de politie van Uitvlugt.

[quads id=1]

Die is belast met het onderzoek van de diefstal van de auto. Uit het politioneel onderzoek is komen vast te staan dat alleen Mark M. die ook in het voertuig aanwezig was, als verdachte aangemerkt kon worden.

1 verdachte

De eigenaar van de gestolen auto is taxichauffeur. Mark is een klant van hem. Op vrijdag 18 maart had Mark hem besteld om een rit te rijden.

[quads id=1]

De taxichauffeur stopte op een gegeven moment voor een handelszaak om iets te gaan kopen waarbij hij Mark alleen in de auto achter liet. Mark heeft toen van die gelegenheid gebruik gemaakt om weg te rijden met die auto.

Na afstemming met het Openbaar Ministerie ingesloten is Mark in verzekering gesteld.
Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.