Video – Buurtbewoners mishandelen en hangen onschuldige man op ~ Paramaribo Suriname

politie Paramaribo

Paramaribo ~ Onschuldige man in vereniging zwaar mishandeld. Op de voorpagina van een ochtendblad is een afbeelding te zien van een man die aan zijn benen is opgehangen aan een schutting met daaronder de tekst “Dief gebonden en gehangen”.

[quads id=1]

Dit geval heeft plaats gevonden te Beekhuizen. Beekhuizen valt onder het politie ressort Nieuwe-Haven te Paramaribo. Daartoe gevraagd verklaarde een leidinggevende van het bureau, dat de politie op zaterdagmiddag 26 januari een melding kreeg van een bewoner van Beekhuizen dat een dief was aangehouden. De politie deed de aangegeven locatie aan en trof ter plaatse een aantal bewoners van Beekhuizen aan en een man die geboeid en vast gebonden was.

[quads id=1]

Deze man bleek naderhand de 33-jarige Q.M. te zijn. Hij vertoonde onder andere een verwonding aan het hoofd. Een bewaker, die te Beekhuizen woont, verklaarde aan de politie dat ongeveer twee weken eerder iemand zijn autobatterij gestolen had op zijn woonadres. Dat hij geen aangifte had gedaan van die diefstal. Dat hij op die bewuste zaterdagmiddag Q.M. in de straat zag lopen en het vermoeden kreeg dat Q.M. de dief kon zijn. Dat Q,M. in de buurt bekend is als iemand die tegen betaling klusjes doet.

[quads id=1]

Dat hij Q.M. staande hield en confronteerde met zijn vermoeden waarbij er een woordenwisseling ontstond tussen Q,M. en hem. Dat hij Q,M. in de boeien sloeg en dat buurtbewoners erbij kwamen om hem te assisteren.

Dat hij zijn woning binnen ging om de politie te bellen en dat toen hij weer naar buiten kwam hij zag dat Q,M. aan zijn benen was vast gebonden en mishandeld was.

Uit het daarop volgend politie onderzoek is uit feiten en omstandigheden geen redelijk vermoeden ontstaan dat Q,M. zich schuldig heeft gemaakt aan de diefstal van de autobatterij. Hij woont in de buurt van Beekhuizen.

[quads id=1]

Na medische behandeling heeft Q,M. aangifte gedaan van openlijke geweldpleging. Hij heeft verklaart dat hij door een aantal personen mishandeld is. Dat iemand hem met een hard voorwerp op zijn hoofd heeft geslagen waardoor hij een barst verwonding aan zijn hoofd heeft opgelopen. De politie is bezig met het onderzoek.

politie Paramaribo

Openlijke geweldpleging is wanneer mensen in het openbaar in vereniging geweld plegen tegen een persoon of personen of tegen goederen. De gevangenisstraffen die men opgelegd kan krijgen door de rechter kunnen oplopen tot maximaal 15 jaar en een fikse geldboete

[quads id=1]

De politie wenst de burgerij nogmaals erop te attenderen, dat volgens de wet een ieder bevoegd is iemand aan te houden als die persoon op heterdaad betrapt wordt bij het plegen van een strafbaar feit. Verder wilt zij de burgerij nadrukkelijk erop wijzen dat de verdachte niet mishandelt mag worden en zo snel mogelijk overgedragen moet worden aan de Politie.

Bekijk hier een verkorte versie van de wrede video:

Bron: KPS
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.