Anoniem ~ Mijn vakantie in Suriname was niks aan. Ik ben alleen in het hotel in Paramaribo gebleven

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo. Ik hoop dat FamilieNieuws mijn verhaal ook gaat plaatsen. Ze vroegen om positieve vakantie verhalen uit Suriname en die heb ik helaas niet. Ik ben Chandenie. Ik ben 23 jaar. En woon al 19 jaar in Nederland

[quads id=1]

Vakantie Suriname

Ik kom net terug van een hel vakantie naar Suriname. Mijn oom en tante waren 40 jaar getrouwd en ze zouden een heel groot feest geven. Dus mijn ouders, mijn broertje en ik zijn gegaan. Via Tui hebben we zo een trip van 11 dagen genomen. Inclusief hotel. Dat was wel ok, maar veel te lang!

Het was ’s avonds toen we aankwamen en dat was echt het enige moment dat ik me goed voelde in dat land en blij was dat ik er was. Lekker gedoucht en heerlijk geslapen. Het hotel was prima. Niet zo luxe al we gewend zijn maar prima. Het beste hotel van Suriname zogenaamd maar goed.

[quads id=1]

Het beste hotel

De volgende dag werden we al vroeg opgehaald door een neef van mijn vader. In de auto was het een hel. Die gasten kunnen echt niet rijden. Ik dacht echt dat ik dood zou gaan. En geen airco. Raam moest open en iedereen zit je zo aan te staren. Daar bij die familie precies hetzelfde. Ze keken ons aan alsof we van mars kwamen,

[quads id=1]

Mijn ouders zijn het gewend maar mijn broertje en ik vonden het verschrikkelijk. Dan moest er van alles geregeld worden. Mijn vader komt uit Holland dus hij moest alles doen. Eten halen dat zelfs moesten wij betalen.

Alles betalen

De volgende dag zouden we met een bus buiten de stad gaan. Wij moesten voor alles zorgen (zeg maar weer betalen). We hebben zogenaamd het geld wel. Maar de familie heeft zelf ook het geld. Ze wonen in een super deluxe villa. Gaan een feest geven voor 500 mensen. Maar wij moeten het eten betalen. Ik snap dat niet.

[quads id=1]

Het dagje uit was vreselijk. We waren ergens in de buurt van Nickerie. Nooit meer van mijn leven. Ik denk dat die muggen wel 2 liter bloed van ons hebben gezogen. Niemand had last alleen mijn broertje en ik. Mijn broertje is 11. Hij kon nog wel wat neefjes vinden om mee te spelen. Ik heb wel wat nichten van mijn leeftijd. Maar ze spraken helemaal niet met mij. Het was verschrikkelijk. Iedereen op zijn mobieltje. En ik ook maar. gelukkig had ik internet.

Ziek door de muggen

Ik was de volgende dag echt ziek geworden. Misschien door die muggen. Ik dacht eerst dat ik dengue of malaria had. Hoge koorts en alleen maar zweten. De 4 dagen daarna was ik ook alleen in bed. Ik heb alleen maar gehuild en geklaagd tegen mijn vriendinnen en vriend in Nederland. Gelukkig hoefde ik dan ook niet naar dat stomme familiefeest.

[quads id=1]

Mijn broertje die vond het uiteindelijk wel leuk met zijn neefjes dus ik bleef vaak alleen achter. De hele vakantie bleef ik in het hotel. Ik ben 1 keer naar ’t Vat geweest. Gelukkig konden we gewoon in het hotel eten en mijn ouders brachten regelmatig eten mee. Ik bleef maar liegen dat ik ziek was. Want ze zeurden iedere keer dat ik mee moest.

Ik wilde nergens naartoe

In het hotel hadden ze televisie en wifi. Dus daar vermaakte ik mij wel. Het is echt niet zo dat ik verwend ben of zo. Maar ik voelde me echt niet alsof ik op vakantie was. We gaan vaker met de familie op vakantie. Naar Spanje of Turkije maar dat is leuk en gezellig. Ik vind Suriname gewoon echt helemaal niets aan. De mensen zijn irritant en sloom. Zo langzaam. En zo slap. Echt saai. Alsof ze geen doel hebben. Ik wil niemand beledigen maar het zijn echt niet mijn type mensen daar.

[quads id=1]

Ik kan niet eens een behoorlijk gesprek met ze voeren. Vooral mijn familie is verschrikkelijk. De familie in Nederland is heel anders. Maar die van Suriname, echt vreselijk.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Ela Youtube
4 positieve dingen

En dan de hitte en de muggen. Sorry ik kan het gewoon niet beter maken dan het is, maar ik heb echt een rot vakantie gehad in Suriname.

**FamilieNieuws heeft me gevraagd om 4 positieve dingen te noemen.
1. Lekker eten. En goedkoop eten.
2. Nederlands praten
3. Veilig. Ik voelde me wel elke dag heel veilig. Ook toen we niet in Paramaribo waren. En ook terwijl ik alleen in het hotel was. Of in het zwembad.
4. Ik kan echt niets anders verzinnen, sorry. Oh jawel. Mijn heerlijke hotel kamer. Daar voelde ik me prettig. Maar 11 dagen was echt veel te lang!

[quads id=1]

Dit was mijn vakantieverhaal. Niet wat iedereen wil lezen denk ik. Maar ik vertel gewoon mijn ervaring. Die is gewoon niet positief. Ik weet dat veel mensen het niet met me eens zijn. Want in het vliegtuig kwam ik een vrouw tegen die al 8 jaar lang 2 keer per jaar naar Suriname gaat. Ik vind haar echt gestoord.

Lekker weer naar Spanje

Het is niet zo dat ik niet van mijn land hou of dat ik niet trots ben om Surinamer te zijn. Jawel. Ik lees ook Surinaamse kranten enz. Ik ben wel begaan met het land. Maar niet voor vakantie. Van de zomer ga ik weer lekker naar Spanje. Lekker zonder familie uit Suriname. Nee hoor Suriname, daar ga ik echt niet meer op vakantie Sorry. Chandenie

Gerelateerde verhalen:

Ik ga nooit meer naar mijn oma in Suriname. Vakantie Paramaribo (spookverhaal)

Anoniem – Ik schrijf nu vanuit een hotel in Paramaribo. Mie lob ing. Vakantie Suriname

Wil je ook je vakantie video, vlog of verhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

P.s. Heb je onze page al geliked? Meer dan 100.000 volgers zijn jou al voor geweest. Like FamilieNieuws.com voor persoonlijke, intieme en vakantie verhalen uit Suriname en Nederland!!
Bij ons vind je tevens het laatste nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc.
Laat het weten aan al je vrienden!
Adverteren bij ons? Dat kan!

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #TUI #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren #hotel #reizen #toerist