Video – Beelden van dodelijk ramp in Brazilië. Meer dan 200 mensen vermist na dambreuk

dan Brazilië

Brazilië ~ Meer dan tweehonderd personen zijn vermist nadat de een dam vrijdag doorbrak in het zuidoosten van Brazilië.

[quads id=1]

Ramp Brazilië

Door het doorbreken ontstond een modderstroom. Arbeiders van een lokale mijn kwamen diep in die stroom terecht. Dat meldt BBC Brasil.

Door het breken van een dam bij een ijzermijn in Brazilië zijn delen van het stadje Brumadinho overspoeld door een stroom modder en afval. Volgens de brandweer worden er zeker 200 mensen vermist, meldde de krant O Globo. (volgens andere media is het aantal al opgelopen naar 345)

[quads id=1]

Mogelijk 345 vermisten

Onder hen zouden veel medewerkers zijn van Vale SA, de exploitatiemaatschappij van de mijn. Het bedrijf bevestigde in een e-mail dat werknemers in hun kantoor werden verrast door de dijkdoorbraak. Over dodelijke slachtoffers en gewonden werd niets gezegd.

dan Brazilië
foto van Sky News

Camerabeelden vanuit een helikopter tonen verscheidene gebouwen die vrijwel zijn bedolven door de lawine mijnafval. Wegen zijn geblokkeerd door een zee van bagger.

[quads id=1]

Mensen zitten vast

Veel mensen zitten vast in de smurrie. Er is een grote reddingsoperatie op gang gekomen. Die wordt vanuit de lucht gecoördineerd door verkenningsvliegtuigen. President Jair Bolsonaro komt zaterdag poolshoogte nemen.

Vergelijkbare ramp

In november 2015 gebeurde een vergelijkbare ramp voor mens en milieu in Mariana, eveneens in Minas Gerais, toen een dam instortte en er „25.000 olympische zwembaden vol giftig slib” vrijkwamen. Er waren negentien doden te betreuren, naast de enorme ravage en vervuiling van rivieren.

Bekijk hier de video’s. Beelden kunnen emotioneel overkomen. Houdt u daar rekening mee:

[quads id=1]

Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.