Extreem? Politie bindt fietsendief vast aan lantaarnpaal ~ Nederland

politie Nederland

Nederland ~ Politie bindt fietsendief vast aan lantaarnpaal in Oisterwijk.
De vastgebonden verdachte. De politie in Nederland heeft gisteravond een vermoedelijke fietsendief vastgebonden aan een lantaarnpaal in Oisterwijk, omdat er nog twee andere verdachten op de vlucht waren.

[quads id=1]

Politie Nederland

Bij het station van Oisterwijk waren gisteravond rond 21.00 uur drie mannen aan het rommelen met fietsen. Volgens een politiewoordvoerder is dat een plek waar vaker fietsen gestolen worden.

[quads id=1]

Vastbinden

Al snel konden de agenten een 32-jarige verdachte uit Nederland aanhouden. Omdat een ooggetuige vertelde dat er in totaal drie fietsendieven waren, besloten de agenten om de eerste verdachte vast te binden aan een lantaarnpaal. Zo konden ze op zoek naar de andere verdachten.

politie Nederland
Beeld © Toby de Kort / De Kort Media

“Het is inderdaad wel wat onconventioneel”, zegt een politiewoordvoerder. “Maar in deze situatie wil je ook graag de andere daders pakken.” Hij noemt de beslissing tot vastbinden dan ook proportioneel. “Dit is niet wat we normaal doen, het was puur even praktisch.”

[quads id=1]

Kwartier geboeid

In de tussentijd kon een tweede verdachte, een 22-jarige man uit Nederland, worden aangehouden. Een derde verdachte kon ontkomen. De 32-jarige verdachte heeft volgens de woordvoerder een kwartier aan de paal geboeid gezeten.

De verdachten zitten nog vast voor verhoor.
Bron: RTL
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.