Anoniem – Mijn moeder is op vakantie naar Suriname voor een voodoo wassie met haar vriend

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo FamilieNieuws, ik ben Shivani. Geboren in Suriname maar getogen in Nederland. Ik ben van Hindoestaanse komaf en mijn ouders ook.

[quads id=1]

Uit Suriname

Mijn moeder heeft nu een relatie met een niet-Hindoestaanse man. Sinds ze met deze man is zijn de problemen begonnen en is ze alleen maar achteruit gegaan. Ik zeg niet dat het door die man komt. Misschien komt het wel door mijn vader zoals mijn moeder zegt. Hij heeft voodoo met haar gedaan.

Sinds de relatie met Tim is ze in een soort van hel beland. Ik heb een hele jonge moeder. Ze is pas 39 jaar. Ik ben 21 jaar en mijn broertje is 7. Toen ze Tim 4 jaar geleden tegen is gekomen zijn wij bij onze vader gaan wonen en zijn nieuwe vrouw. Hij wilde absoluut niet dat we betrokken werden bij het ‘smerige’ leven van onze moeder. Hij schold haar alleen maar uit.

[quads id=1]

Geen contact

We mochten geen contact met haar want mijn vader was het niet eens met die vriend van haar. Tim is ook nog 5 jaar jonger dan haar. Terwijl mijn vader juist meer dan 10 jaar ouder is. Hij haatte hen. Zo erg dat hij best in staat was om haar kwaad te doen. dat kan ik wel eerlijk zeggen.

Mij kon hij niet makkelijk weghouden van mijn moeder, maar mijn broertje ziet ze zelden. Ze heeft daar veel verdriet van maar ze heeft niet de kracht om voor hem te vechten. Mijn vader is een hele sterkte man. Er valt niet met hem te onderhandelen. Alleen voor mij heeft hij wel een zwak. Maar mijn moeder heeft hij altijd heel slecht behandeld.

Nooit slaan

Daarom is ze zo blij met Tim. Hij schreeuwt haar niet en hij zal haar nooit slaan. Dat is ook zo. Al vind ik die relatie niet gezond. Maar dat kan komen omdat mijn moeder zo raar is geworden. Maar misschien is het niet de relatie maar komt het door mijn vader. Mijn moeder is ervan overtuigd dat mijn vader al 4 jaren bezig is om haar kapot te maken. Ze zegt dat hij zwarte magie gebruikt. Iets met voodoo.

[quads id=1]

Ze is naar zoveel plaatsen geweest en allemaal vertellen ze haar hetzelfde. Ze moet iets doen want anders gaat ze dood. Dat is wel zo. Mijn moeder ziet er al uit als een lijk. Mijn moeder loopt erbij als een zombie. Soms denk ik dat ze drugs gebruikt. Ze zegt van niet. Ze drinkt wel allemaal vreemde drankjes en bij hun in huis ruikt het altijd zo cultureel-achtig.
Mijn vader zegt juist dat mijn moeder en Tim aan bonu doen. Omdat ze hem kapot willen maken. Ik weet niet wie ik moet geloven.

Hij haat mijn moeder

Ik geloof wel dat mijn vader mijn moeder echt haat. Hij is verbitterd. Hij en zijn vrouw hebben ook steeds ruzie om haar. Hij vergelijkt bijvoorbeeld alle vrouwen met mijn moeder. En steeds moet zijn nieuwe vrouw de klappen vangen. Hij heeft geen respect voor vrouwen.

[quads id=1]

Soms geloof ik mijn moeder wel dat hij er alles aan zal doen om haar kapot te maken. Hij zegt ook heel vaak dat ik afscheid van haar moet nemen. Zo eng. Alsof hij weet dat ze dood zal gaan. Ik vertrouw het niet. Zelf ben ik niet bang voor mijn vader. Ik ben echt zijn alles.

Vakantie naar Suriname

Met mijn moeder gaat het dus steeds slechter. Ik zie haar zo snel achteruitgaan. Zij en Tim hebben dus besloten om weer naar Suriname te gaan. Ze is nu daar op vakantie om te baden. Een ‘Voodoo wassie’ neemt ze. Of hoe het ook heet. Vorig jaar was ze ook al daar. Ik denk ook voor hetzelfde. Ze doet dan allerlei rituelen om van die zwarte magie van mijn vader af te komen.

Vorig jaar was het niet gelukt en nu moest ze dus weer gaan. Samen met Tim. Hij baadt zelf ook samen met haar. Zijn familie heeft er wel verstand van. Mijn moeder voelt zich er heel prettig bij. Ik vind het raar want het is haar cultuur toch niet?

[quads id=1]

Ik moet ook meedoen

Mijn moeder gaat zalfjes en kruiden meenemen uit Suriname voor mij en mijn broertje. Ik moet hem dan stiekem ook een badje geven. Ik ben doodsbang geworden. Ze zegt dat ik dat moet doen anders zal 1 van ons sterven. Ze zegt dat mijn vader verschrikkelijke dingen heeft gedaan. En ook via mij en mijn broertje. Ik weet gewoon niet meer wat ik moet geloven.

Ik ben hier wel van geschrokken. Waarom vraagt mijn moeder mij dit? Ik heb geaccepteerd dat zij zich bezig houdt met dit soort vreemde dingen maar waarom vraagt ze dit nu van mij? Mijn vader draait door als hij weet dat ik iets aan mijn broertje moet geven. Maar als het echt moet om ons leven te redden dan doe ik het natuurlijk wel.

Ik ken alleen een Pandiet

In onze cultuur kennen wij dit helemaal niet. Ja, we hebben een Pandiet die mensen geneest maar ik heb nooit in mijn leven te maken gehad met zwarte magie of voodoo.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van beautyhealthtips

Een moeder van een creoolse vriendin die ik in vertrouwen heb genomen zegt juist dat ik NIET moet doen wat mijn moeder me vraagt. Ze zegt dat mijn moeder gek is. En dat juist haar vriend met verkeerde dingen bezig is. Ik denk zelf ook dat mijn moeder de weg kwijt is. Dat denk ik al sinds ze met die Tim is. Ze laat zich helemaal meeslepen in een cultuur dat niet haar cultuur is. Ze is helemaal zichzelf niet.

Haar fout

[quads id=1]

Ik denk dat de fout bij mijn moeder ligt. Zij is gewoon doorgedraaid. Misschien door het slechte leven met mijn vader. Of misschien door Tim en de dingen die ze doen. Daarom smeek ik jullie om wat advies.
Wat moet ik doen? Luisteren naar mijn moeder en ook baden met die dingen die ze mee gaat nemen naar Suriname. Of moet ik me er helemaal niet bezig houden met deze dingen zoals die mevrouw me heeft geadviseerd. Ze zei ook dat het nooit iets eenmaligs gaat zijn. Daar ben ik bang voor. Ik wil niet mijn leven lang wassies nemen en drankjes drinken.

[quads id=1]

Ik wil mijn moeder ook niet in de steek laten. Ze rekent op mij. Jullie moeten weten dat mijn moeder helemaal alleen is. Na de scheiding heeft ze helemaal geen vrienden en familieleden meer. De enige die ze heeft is Tim. En mij dan. Ik kan haar toch niet in de steek laten? Ik wil echt graag wat advies. Ik ben ook bang. Straks gaat er iemand dood dan is het mijn schuld.

Gerelateerde verhalen:

Anoniem – Mijn vriendin gaat haar vriend vermoorden met voodoo

Anoniem – Hij wordt aangevallen door boze geesten. Dringend hulp gevraagd!

Wilt u ook uw levensverhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar [email protected]

U reacties en adviezen worden zeer gewaardeerd.
U kunt ze plaatsen in de comments hieronder
en/of
op onze Facebook pagina

Abonneer ook op ons Youtube kanaal en like us on Facebook

FamilieNieuws.com
Surinaamse familieberichten en nog veel meer

** Om privacy redenen zijn de namen en foto’s in dit verhaal gewijzigd. tags van onze verhalen: vakantie Suriname Paramaribo liefde anoniem Nederland vliegtuig