Video – Uit Paramaribo Zoo ontsnapte ocelot nog steeds spoorloos. Waar is hij?

Ocelot Paramaribo tijger

PARAMARIBO – “De inspecteur reageert niet en we weten niet wat er van het onderzoek terecht is gekomen”, zegt directeur John Altenberg van de Paramaribo Zoo.

[quads id=1]

Paramaribo Zoo

Hij reageert op vragen van de redactie over het onderzoek naar de ontsnapping van een ocelot in september 2018 uit de dierentuin in Paramaribo. De directeur geeft de hoop niet op ondanks het feit dat het niet duidelijk is of het onderzoek al dan niet is stilgelegd.

[quads id=1]

Altenberg zegt dat hij een streep wil zetten achter de discussie na de ontsnapping van het dier. “Ik wil de hardnekkige geruchten uit de wereld helpen dat mensen van de zoo hierbij hebben geholpen.

Hardnekkige geruchten

Je hoort zaken, maar bij de zoo weten we niet waar het dier is.” De directeur zegt dat hij nog met onbeantwoorde vragen over de ontsnapping zit.” Met strakke maatregelen moeten soortgelijke mysterieuze ontsnappingen zich in de toekomst niet meer voordoen.”

Hoe is hij ontsnapt

Er was een discussie in de gemeenschap ontstaan over de wijze waarop de ocelot is ontsnapt. Volgens medewerkers van de dierentuin zou het dier tussen twee metalen spijlen van een kooi zijn geglipt, maar gezien de grootte van het dier bestaat hierover twijfel. Er werden geen sporen in de omgeving gevonden, waardoor onderzoek werd bemoeilijkt.

[quads id=1]

Ontsnapt

Het dier was gevangen in het gebouw van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie aan de Mr. Jagernath Lachmonstraat te Paramaribo, waar het voor paniek zorgde. De ocelot zocht hierna een schuilplaats in de vliering van het gebouw dat vervolgens werd ontruimd door de politie die samen met de curator van de zoo, het dier wist te vangen en naar de zoo te brengen, waar het enkele dagen daarna weer ontsnapte.

Bekijk hier een video van het beest:

[quads id=1]

Ondertussen is er een nieuwe Ocelot in Paramaribo Zoo geboren. Bekijk de video:

Bron: Lees meer in de DWT krant

Geschreven door Cheflin Paulus
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.