Video’ s – Lichaam van peuter na dagen zoeken gevonden in diepe put ~ Buitenlands nieuws Spanje

julen spanje put

Spanje ~ Reddingswerkers hebben het levenloze lichaam van de peuter Julen aangetroffen. De tweejarige jongen uit Spanje viel op 13 januari in een smalle put van 110 meter diep.

De reddingwerkers bereikten zaterdag rond 1.25 uur de plek waar de jongen bijna twee weken geleden terechtkwam.

Julen speelde met zijn neven en nichten toen hij in de plaats Totalán in een put viel. Sindsdien is hij niet meer gezien. Omdat zijn haren in het gat waren aangetroffen, gingen de Spaanse autoriteiten ervan uit dat het kind zich daar daadwerkelijk begaf.

Doordat de ingang van de put slechts 25 centimeter breed is, besloten reddingswerkers twee nieuwe tunnels te graven. De tweede, horizontale gang moest met de hand uitgegraven worden door mijnwerkers.

Volgens de autoriteiten was dit een veiligere optie dan het verbreden van het gat, waarbij het risico bestaat dat de put instort.

Moeizaam

De reddingsactie verliep moeizaam, onder meer door aardverschuivingen in de regio. Ook stuitte de reddingsploegen meerdere malen op hard gesteente in de grond.

De Spaanse autoriteiten schakelden voor de reddingsoperatie experts in die ook betrokken waren bij de bevrijding van de 33 mannen die negen jaar geleden vastzaten in een Chileense mijn. Zij werden na 69 dagen bevrijd.

Legaal

De autoriteiten onderzoeken nog of de put legaal is gegraven en waarom deze niet afgedekt was.

De eigenaar van het bedrijf dat de put groef verklaarde dat hij zijn putten altijd afsluit. Hij sprak het vermoeden uit dat iemand de afsluiting heeft verwijderd.

Video’s

Familie in put gevallen Julen emotioneel tijdens steunbetuiging Familie in put gevallen Julen emotioneel tijdens steunbetuiging. Bekijk hier een video ervan:

Kijk live mee naar de reddingsactie:

Eerdere berichten:

Video’s – Drama. Klein kind valt in 110 meter diepe put. Buitenlands nieuws Spanje