Leerlingen school te Paramaribo getraumatiseerd na gewelddadig politie optreden ~ Suriname

politie Suriname

Paramaribo ~ Bij een onderzoek donderdag op de St. Paschalissschool (mulo) te Zorg en Hoop zijn de tassen van leerlingen grondig doorzocht.

[quads id=1]

School Paramaribo

Een van de leerlingen die niet mee wilde werken aan het onderzoek, is hardhandig aangepakt door de politie en overgebracht naar het jeugdcellenhuis Opa Doeli te Paramaribo. Leerlingen die het voorval hebben meegemaakt zijn getraumatiseerd. Bezorgde ouders hebben bij de redactie hun verhaal gedaan.

Medeleerlingen zouden hebben gezien dat de politie een scholier op de grond heeft gegooid en in elkaar heeft geslagen. Wat de reden is voor het onderzoek is de redactie niet bekend.

[quads id=1]

Het schoolhoofd wilde niet in details treden. Ze volstond met: “Wij zeggen niets. De inspectie is bezig met onderzoek van iets dat zich op de school heeft voltrokken.” Ook van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur kon de redactie geen duidelijk antwoord krijgen.

Het waarnemend hoofd van Inspectie-Voj te Paramaribo bevestigde alleen dat de leiding van de school telefonisch advies had ingewonnen bij de inspectie. Directeur Natasia Bennanon zei dat haar nog niets was gerapporteerd.

[quads id=1]

Zij zou bellen met het Rooms Katholiek Bijzonder Onderwijs (RKBO) voor informatie, omdat de school onder deze organisatie valt.
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.