Zorg hotel Paramaribo misschien ook op de veiling ~ Suriname

hotel Paramaribo

PARAMARIBO – DONKERE WOLKEN BOVEN RCR ZORG HOTEL. De situatie rond het noodlijdende RCR Zorg hotel te Paramaribo blijft zorgelijk. Als niet vóór 1 februari de schuld aan de Nationale Ontwikkelingsbank en de Hakrinbank wordt voldaan dreigt op die dag de zorginstelling toch op de veiling te belanden.

[quads id=1]

Zorg hotel Paramaribo

Zo blijkt uit een advertentie die notaris Dew Kalisingh in opdracht van de banken zaterdag publiceerde.

Wanneer de krant Joan Nibte, raadsvrouw van de zorginstelling, met de advertentie confronteert, reageert zij verrast, maar wil evenals eerder geen commentaar geven. Echter wordt vernomen dat niet uitgesloten wordt dat de kwestie wederom voor de rechter belandt.

[quads id=1]

Uitstel van betaling

Eerder lukte het Nibte al twee keer uitstel van betaling en daarmee opschorting van de veilingdatum te krijgen. Nadat eind september 2018 uitstel was verleend, gebeurde dit weer op 9 januari. Voorwaarde was wel, dat het zorghotel binnen enkele dagen de eerste tranche van de aflossing moest plegen. Dan zou twee maanden uitstel voor de veiling gerechtvaardigd zijn.

hotel Paramaribo

Echter, er werd niet afgelost en zaterdag werd prompt de advertentie met de veilingdatum van 1 februari gepubliceerd. Op de zitting van 9 januari was overigens al meer tijd gevraagd dan de rechter uiteindelijk toekende.

[quads id=1]

Het zorghotel is sedert de opening eind 2010 in zwaar weer, aangezien het uitgangspunt niet realistisch bleek.

Het was de bedoeling zorg te bieden aan Surinamers in Nederland die in Suriname verpleegd wilden worden. Echter, aangepaste wetgeving waarbij de uitkering door zorgverzekeraars minder is als de behandeling in het buitenland geschiedt, trok een streep door de rekening.

[quads id=1]

Als hotel aanbieden

Verschillende noodgrepen, waaronder het deels aanbieden van hotelkamers blijken niet het gewenste resultaat te hebben. Met de niet aflatende druk van de schuldeisers pakken zich steeds meer donkere wolken samen boven de zorginstelling.
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.