Moeder van 5 jonge kinderen verkocht drugs voor haar oom ~ Suriname

drugs Suriname

Suriname ~ Vrouw mag naar huis in drugszaak. Vanessa S. heeft de Wet op Verdovende Middelen en de Vuurwapen Wet overtreden. De politie deed een inval in haar woning te Klaaskreek Suriname, nadat ze getipt werden.

[quads id=1]

Moeder uit Suriname

Bij haar werden 24 bolletjes met cocaïne met een gewicht van zeven gram en twee patronen aangetroffen. De kantonrechter Marie Mettendaf vonniste de vrouw, conform de eis van officier van justitie Claudia Bruining, tot een celstraf van achttien weken waarvan zes voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, een geldboete van SRD 250 of een hechtenis van een week. Met deze opgelegde straf komt Vanessa S. op vrije voeten.

[quads id=1]

Ze is vrijgelaten

De verdachte verklaarde dat ze de drugs voor haar oom verkocht, omdat ze in armoede leefde. Op de rechtszitting verklaarde ze dat zij een schuld had die afbetaald moest worden. Ze kende het adres van haar oom niet, omdat hij in de goudvelden werkt. Zo af en toe kwam hij bij haar. Ze hield hem haar probleem voor en toen gaf hij haar het advies om de drugs te verkopen.

Drugs verkopen

De patronen waren ook van haar oom. De kantonrechter merkte op dat de vrouw geen goed voorbeeld voor haar vijf jonge kinderen was. Ook voerde Mettendaf aan dat drugs nooit de oplossing kan zijn voor welk probleem dan ook. De politie werd getipt dat de vrouw reeds geruime tijd drugs verkocht.

[quads id=1]

Advocaat Justina Eduards die Vanessa S. bijstond, voerde aan dat de vrouw voor het eerst in aanraking is gekomen met justitie. Ze is ambtenaar en dreigt haar baan te verliezen.

Ze is ambtenaar

Ook heeft ze kinderen die haar hard nodig hebben. Verder heeft ze een moeder die in een rolstoel zit en haar man is slechtziend. Eduards vroeg de kantonrechter om mee te gaan met de strafeis van de officier, zodat de vrouw gelijk nog naar huis kon gaan.

[quads id=1]

Bruining had aangevoerd dat Klaaskreek een dorpsgemeenschap is waar iedereen elkaar kent. Door drugs te verkopen, ontstaan er meer drugsverslaafden in het gebied. Dit betekent dat het dorp geteisterd wordt door allerlei misdrijven waarvan drugs de oorzaak is.

Ze bleef huilen

Vanessa S. huilde tranen met tuiten. Ze bleef erbij dat ze nooit meer in de gevangenis wil en dat ze ver van drugs zal blijven. Ze vroeg om vergiffenis van haar daden.

Geschreven door Wanita Ramnath
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.