20-jarige vrouw midden in de stad mishandeld door agressieve zwerver ~ Paramaribo

zwerver Paramaribo

Paramaribo ~ SCHOLIER MISHANDELD DOOR AGRESSIEVE DAKLOZE.  “Ik voelde opeens slagen in mijn onderbuik en viel op de grond”, vertelt Lemaire Overman nog een beetje geschrokken. De twintigjarige vrouw is vorige week donderdag rond elf uur ’s morgens aan de Jodenbreestraat in Paramaribo aangevallen door een agressieve zwerver.

[quads id=1]

“Ik was vroeg vrij van school en zou mijn zus gaan ontmoeten in de stad.” Lopend nam ze een slok water uit een fles. Terwijl ze de dop dichtdraaide botste iemand tegen haar op, terwijl er voldoende ruimte was. “Dus ik stond niet in de weg.”

[quads id=1]

Voordat ze er erg in had voelde ze een harde vuistslag in haar onderbuik en daarna nog twee. De man maakte zich na zijn daad meteen uit de voeten. Ik zag hem helemaal niet aankomen.”

zwerver Paramaribo

De scholier viel door de slagen op de grond. Omstanders schoten haar te hulp. Ze vertelt dat de mensen erg geschrokken reageerden en om hulp riepen. Een politieagent die op de scooter surveilleerde kwam erbij. De dader was echter in geen velden of wegen te bekennen. Het slachtoffer is door haar zus naar de Spoed Eisende Hulp  te Paramaribo vervoerd.

[quads id=1]

“Ze hebben enkele foto’s gemaakt van mijn buik, maar ik had gelukkig geen inwendige verwondingen. Ik heb wel wat pijn overgehouden van die eerste vuistslag.” Wat voor de man de aanleiding is geweest om haar aan te vallen, weet ze niet. “Ik heb hem wel al eerder gezien, maar ik heb hem nooit lastig gevallen of zo.” Overman overweegt verdere stappen om te voorkomen dat de man andere slachtoffers maakt.

Humphrey Naarden, hoofd voorlichting van de politie, zegt dat er wel meldingen binnenkomen van burgers die lastiggevallen zijn door agressieve zwervers. “Maar die zijn niet legio.” Hij legt uit dat er in een geval waarbij de dader wellicht ontoerekeningsvatbaar is, wel aangifte kan worden gedaan. “Het is een strafbaar feit, dus het is niet zo dat politie of justitie niets kan doen.”

[quads id=1]

De zwerversproblematiek is een hardnekkig vraagstuk. Hoewel de regering initiatieven heeft ondernomen om dit aan te pakken, komt het er maar niet van. Districtscommissaris van Paramaribo Mike Nerkust onderkent het probleem, maar hij stelt dat het commissariaat weinig tot geen invloed daarop heeft. “Ik kan hooguit de politie vragen om op te treden.”
Geschreven door Merredith Bruce
Bron: Lees meer in de DWT krant
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.