Mijn vriend is stiekem bezig naar Nederland te emigreren ~ Suriname

Vakantie Suriname

Suriname ~ Lieve FamilieNieuws. Ik ben Sonja uit Suriname. En ik ben ten einde raad en ook in de war. Omdat ik een belangrijke beslissing moet nemen voor mijn kinderen. Ik moet mijn eigen geluk helemaal aan de kant zetten. En daar ben ik echt verdrietig over.

[quads id=1]

Sonja uit Suriname

Ik ben al 9 jaar samen met Melvin. We hebben 2 kinderen. We wonen niet met elkaar. Hij bij zijn broers en ik bij mijn ouders. In Paramaribo. Het leven is een beetje zwaar en het is onmogelijk om een betaalbare woning te vinden in Paramaribo. Vandaar onze onhandige situatie. Mijn moeder let ook op de kinderen als ik aan het werk ben.

[quads id=1]

De situatie is nu eenmaal zo dus we doen het maar zo. We proberen vooruit te kijken. En we kunnen op deze manier sparen. Uiteraard hebben we plannen voor de toekomst. Naast het werken studeer ik ook. Om straks een beter leven te hebben. We willen namelijk naar Nederland verhuizen. Of België.

Verhuizen naar Nederland

Ik spaar ook om straks weg te gaan naar Holland. Melvin spaart ook. Ik ben nooit geweest. Hij wel. Al twee keer. Hij is ook pas terug. Hij is echt bezig met Nederland en doet er alles aan om daar te gaan settelen. We praten veel over de toekomst daarom ben ik altijd zo trots op hem geweest. Hij werkt hard en is lief voor mij en de kinderen. We struggelen ja hier in Suriname maar het gaat wel. Omdat we een doel hebben. Samen.

[quads id=1]

Dat dacht ik altijd. Maar nu is mijn leven ingestort. Ik ben erachter gekomen dat Melvin kletst met een dame uit Holland. Ze is al een paar keer hier op vakantie in Suriname geweest. En hij dus ook naar haar in Nederland.

Vakantie naar Nederland

Ik ben in zijn app gegaan in een oude telefoon toen hij op vakantie was en ik kon van zeker een jaar teruglezen. Ze hebben zoveel dingen besproken. Hij praat wel over de kinderen met haar maar helemaal niet over mij. Dus als het ware is hij een alleenstaande vader. Hij voedt zijn kinderen dus alleen op. Die kinderen wonen als het ware bij hem en niet bij hun moeder.

[quads id=1]

Nu komt het mooie uit de gesprekken blijkt dat ze hem EN DE KINDEREN wil laten halen. Voor betere scholing en toekomst voor de kinderen. Ik ben bijna flauwgevallen toen ik dat las. Vooral ook omdat Melvin en ik zelf ook bezig zijn om weg te gaan. We hebben nog geen concrete plannen maar het zat wel in de planning. Dat ging hij regelen toen hij in Nederland was. Kijk ik wil niet negatief praten over Suriname. Maar we willen een betere toekomst voor de kinderen en dat zie ik even niet zitten hier in Suriname.

Betere toekomst

Uit die appberichten kan ik niet opmaken of die twee werkelijk een intieme relatie hebben en met elkaar naar bed zijn geweest. Ze klinkt een beetje bescheiden. En ze praat niet over dat soort dingen. maar Melvin is ook niet zo een man hoor. Hij is heel rustig en beleefd. Zal niet makkelijk brutaal zijn tegen een dame. Maar is wel duidelijk dat ze plannen maken voor de toekomst. Zij vooral, klinkt wel serieus. Ze noemt zichzelf ook ‘Miss Pique’ zo heet Melvin.

[quads id=1]

Miss Pique

En hij noemt haar ook zo. Ze praten over trouwen. Ik zeg het jullie ik ben ziek geworden na het lezen van die berichten. Maar toen ben ik gaan nadenken en denken. Misschien moet ik het niet direct als iets slechts zien. Misschien is Melvin bezig met een plannetje. Kijk die man is zo gefocust op Nederland. Het kan zijn dat hij met een spelletje bezig is.

Vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Youtube Ashley Bracero

Maar nu weet ik niet wat ik moet doen. Stel je voor dat Melvin bezig is met een plannetje om ons allemaal via haar te laten halen naar Nederland. Het kan. Want hij schreef wel een keertje dat hij en die moeder van zijn kinderen een goede band hebben. Dus misschien wil hij mij betrekken bij zijn plannen. Maar misschien ook niet en is hij werkelijk van plan om met die dame verder te gaan. Te trouwen en onze kinderen samen op te voeden. Ik weet het niet.

Ik zeg jullie eerlijk. Als hij die dame gebruikt voor een beter leven. Dan wil ik zijn plannen niet verstoren. Het klinkt misschien niet eerlijk van mij tegenover haar. Maar ik probeer me dan te focussen op de toekomst. Daarom kan ik hem niets zeggen want dan zou ik alles verpesten. Kunnen jullie dit begrijpen?

Ik ben boos

[quads id=1]

Maar aan de andere kant. Ben ik boos dat hij zulk intiem contact heeft met een dame uit Nederland. Ik voel me gepasseerd. Ik werk zo hard zorg voor de kinderen dan is hij plannen aan het maken met een andere dame. Ik weet gewoon even niet zo goed wat ik moet zeggen en doen. ik heb hem nooit eerder betrapt dat hij bezig is met een dame. Hij is gewoon niet dat type. Snappen jullie mij dan waarom ik denk dat hij het ‘goed bedoelt’.

Ik hoop dat jullie mij hierin kunnen adviseren. Dus tot nu toe kan ik jullie niet zeggen dat Melvin uitloopt. Maar hij is wel verkeerd bezig. Maar als hij bezig is om ons allemaal te laten halen dan wil ik hem wel vrijlaten.

Maar wat als die dame echt verliefd op hem is en hem niet gaat willen loslaten als hij eenmaal in Nederland is? Ik ben erg onzeker geworden. Alles is ineens zo onzeker geworden. Het lijkt alsof mijn gevoelens niet belangrijk zijn. Ik vind mijn eigen gevoelens minder belangrijk dan mijn kinderen. Want stel je voor dat hij mij niet meeneemt maar wel de kinderen. Zelfs dat ben ik bereid te accepteren. Gewoon voor een beter leven voor mijn kinderen. Ik zorg dan zelf wel dat ik ooit naar Holland ga. Melvin gaat me zelfs helpen. Zeker als ik me nu rustig hou. Dan kan ik hem zelfs weer terugnemen als ik dat dan nog wil. Of ik zoek ook iemand van daar. Ik zeg gekke dingen omdat ik een beetje door de war ben.

Dame uit Nederland

[quads id=1]

Oja, Die dame is een Nederlandse dame. Geen Surinaamse. Ze lijkt wel iemand met een goed leven in Nederland. Melvin en ik zijn niet getrouwd en de kinderen dragen mijn naam. Maar Melvin mag ze van mij gewoon erkennen. Hij is een goede vader als hij zegt dat hij de kinderen mee gaat nemen naar Holland dan stem ik toe. Zouden jullie dat ook doen?

Ik doe het alleen voor het geluk van mijn kinderen en denk dan niet aan mijn eigen gevoelens want eigenlijk heb ik heel veel pijn en voel ik me bedrogen en verraden. Ik voel me vernederd dat mijn man met een andere vrouw bezig is. Maar om verstandig te zijn zeg ik liever niet. Ook haar ga ik niet contacten. Ik heb wel een telefoonnummer en foto. Maar ik ga dat niet doen.

[quads id=1]

Ik weet nu niets

Ik ben zeer benieuwd hoe jullie dit zouden aanpakken. Ik ben echt heel onzeker. Het is wel moeilijk om niets te zeggen. Vooral hoe hij nu bijna slaapt met zijn telefoon in zijn hand dus ik weet nu ook niet hoe de gesprekken verder verlopen. Hij praat wel nog steeds over onze plannen. Dus hij wil nog wel dat we allemaal naar Nederland gaan. Ik kan gewoon niet helder nadenken. Ik hoop echt dat jullie mij wat advies kunnen geven. Hoe belangrijk is Nederland? Ik ben nooit geweest. Ik denk wel dat het een paradijs is. Maar is het belangrijk genoeg om mijn gezin op te geven?

Gerelateerde berichten:

Anoniem ~ Ik ben Suriname echt zat. Ik wil weg. Niet op vakantie maar voorgoed

Anoniem ~ Mijn vakantie liefde wil niet meer emigreren naar Nederland ~ Suriname

Wil je ook je vakantie video, vlog of verhaal met ons delen?
Whatsapp of bel ons op +597 8966341
of stuur het naar info@familienieuws.com

P.s. Heb je onze page al geliked? Meer dan 100.000 volgers zijn jou al voor geweest. Like FamilieNieuws.com voor persoonlijke, intieme en vakantie verhalen uit Suriname en Nederland!!
Bij ons vind je tevens het laatste nieuws uit Paramaribo, Suriname en Nederland. Plaats hier ook GRATIS een overlijdensbericht en andere familieberichten zoals felicitaties etc.
Laat het weten aan al je vrienden!
Adverteren bij ons? Dat kan!

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #TUI #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren #hotel #reizen #toerist