13-jarig meisje werd 200 keer op brute en onmenselijk wijze misbruikt ~ Nederland

misbruik Nederland

Nederland ~ OM eist celstraf voor misbruik meisje (13) in Nederland. Het Openbaar Ministerie (OM) eist onvoorwaardelijke celstraffen van 42 en 10 maanden tegen twee mannen voor het misbruiken van een minderjarig meisje.

Misbruik in Nederland

In totaal moeten er acht mannen donderdag en vrijdag voorkomen in de rechtbank in Groningen in Nederland. Het meisje is zeker tweehonderd keer intiem misbruikt. Het misbruik vond plaats tussen januari 2015 en juni 2017 op verschillende plekken in de provincie Groningen. Het meisje was 13 toen het begon. Zij liep meerdere geslacht ziektes op.

Meerdere geslacht ziektes

De man die donderdag het eerst moest voorkomen, een 25-jarige man uit Winschoten, bekende de omgang en zei dat het meisje het zelf ook wilde. Zij had verteld dat ze 19 was. „Ik vermoedde niks.” Maar in een chatgesprek had zij toegegeven dat ze 14 was, hield de rechter hem voor. De man had destijds geantwoord haar jonge leeftijd niet erg te vinden. Tegen hem eist het OM 42 maanden cel.

Misbruik Nederland
Telegraaf: Verdachten misbruikzaakⒸ RECHTBANKTEKENING: PETRA URBAN

Een 38-jarige Almeerder moest donderdag voorkomen omdat hij in 2016 deelnam aan een trio in Winschoten met het meisje en de 25-jarige man. „Het spijt mij heel erg, maar ik wist niet dat ze minderjarig was”, zei hij. De twee mannen zouden niet voor de omgang hebben betaald.

Uit huis geplaatst

Het meisje werd het vaakst misbruikt door haar bed-verslaafde oom. Doordat zij uit huis was geplaatst en een klein sociaal netwerk had, kreeg de man veel invloed op haar. Hij dwong haar ook tot omgang met anderen en gaf instructies. Zij moest alles filmen en de video’s naar hem sturen. Het gaat om wrede intieme misbruik. Daarbij werd het kind onder andere vastgebonden aan een boom en kreeg zij cocaïne en andere drugs toegediend. De oom bood haar aan via online advertenties. De oom is al veroordeeld tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging.

Acht misbruikers voor rechter

In totaal moeten zich acht vermeende misbruikers van het meisje donderdag en vrijdag voor de rechtbank in Groningen verantwoorden. Donderdag is de behandeling van de rechtszaak van de eerste vier, vrijdag volgt de rest.

Het jonge kind zou in een periode van twee jaar tweehonderd keer misbruikt zijn, soms vastgebonden en onder invloed van drugs. Justitie gaat er vanuit dat het langdurige misbruik zich afspeelde in bossen in onder meer Winschoten en Beerta (provincie Groningen).

De heftige misbruikzaak kwam eerder al voor de rechtbank, toen de 46-jarige oom van het slachtoffer al moest voorkomen. Deze Michel M. regelde de omgang via advertenties en nam soms zelf deel aan het intieme misbruik. Het meisje moest zelf videobeelden maken, die haar oom vervolgens wilde zien. Justitie ging uit van ongeveer vijftien mannen, die zich zouden hebben ingelaten met het zware misbruik.

Zware misbruik

De oom uit Winschoten werd afgelopen juni veroordeeld tot een celstraf van acht jaar en tbs met dwangverpleging voor intiem uitbuiten van zijn nichtje. Justitie zag het als mensenhandel. Het opnemen van video’s werd gezien als het maken van kinderp*rn*. Daarnaast moet de oom een ton aan schadevergoeding betalen. De Groninger is in beroep gegaan tegen zijn straf.
Geschreven door ANDRÉ SPAANSEN
Bron: Telegraaf
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.