Verdachte, die vriendin op wrede wijze doodstak, hoopt haar in de hemel tegen te komen ~ Suriname

overleden Suriname

Suriname ~ ‘Ik kom mijn vriendin wel tegen in de hemel’. Trujilo S. heeft tijdens de rechtszitting in Suriname dinsdag veel van wat hem dwars zat geuit aan het einde van de behandeling van de strafzaak tegen hem.

[quads id=1]

Vriendin in Suriname

Hij hield een smeekbede voor minder straf, maar vroeg rechter Dinesh Sewratan ook begrip voor zijn daad en bood zijn verontschuldiging aan iedereen die hij pijn gedaan heeft.

11 maanden

Officier van justitie Rashree Koendan eiste vijftien jaar gevangenisstrtaf onder aftrek van elf maanden voorarrest. Advocaat Dwight Kraag voerde verzachtende omstandigheden aan en pleitte voor minder straf. De rechter doet uitspraak op 26 februari.

[quads id=1]

De verdachte zit sinds 12 februari 2018 in voorarrest omdat hij te Lust en Rust in Commewijne zijn vriendin ernstig verwondde met een punttang. Twee dagen daarna ( op Valentijnsdag) stierf ze in het ziekenhuis. Hij stak haar zodanig in het oog, dat ook de hersenen zijn geraakt. Na zijn daad heeft hij zelf contact opgenomen met een arts en de politie.

Op Valentijnsdag

Trujilo S. heeft vanaf zijn aanhouding herhaaldelijk gezegd dat hij zijn vriendin niet opzettelijk heeft verwond. “Het kan een ieder overkomen. Ik heb dit niet vooraf gepland, dat zeg ik u vanuit het diepste van mijn hart. Ik vind het echt jammer dat het zo is gegaan. We waren in een worsteling en het is plotseling gebeurd”, zei Trujilo S. met een berouwvolle stem.

[quads id=1]

Zijn advocaat deelt die mening. Hij zegt dat er voldoende andere voorwerpen ter beschikking waren, als de verdachte zijn vriendin bewust wilde doden. Kraag is niet blij dat er geen psychologisch rapport over zijn cliënt is opgemaakt, zoals hij had gevraagd.

Bewust of onbewust?

“Het is niet gelukt om redenen die ons bekend zijn.” Hij doelde op de weigering van sommige medische specialisten om niet voor de overheid te werken vanwege een achterstand in betaling.

overleden Suriname
verdachte en het slachtoffer. Foto’s binnengekomen via Facebook

Aanwezigen in de rechtszaal konden geen begrip opbrengen voor de smeekbede van Trujilo S. “Boi libi mi yere”, zei iemand duidelijk hoorbaar, terwijl de verdachte nog bezig was met zijn laatste woord.

Familieleden

Tyuri’s vanuit het publiek waren ook duidelijk te horen. Twee familieleden van de verdachte hoorden deze uitingen van onvrede gelaten aan.

[quads id=1]

“Ik hoop en geloof dat haar ziel en geest in vrede rusten. Ik kom haar wel tegen in de hemel. Wanneer ik vrijkom, ga ik haar en de samenleving bewijzen dat ik een goede man ben. Ik denk nog steeds aan haar en ik zal alsnog een bloemetje op haar graf leggen.”

Gerelateerde berichten:

18-jarige Anastasha op Valentijnsdag overleden na ruzie met vriend

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.