Politie agent Grot doet aangifte wegens verspreiden nep video ~ Suriname

politie Suriname

Suriname ~ Politie zoekt verspreiders nep-film. Politieagent Chivaro Grot (25) van de Algemene Surveillance Dienst en de Mobiele Eenheid van Suriname heeft zondag formeel aangifte gedaan wegens smart en laster.

[quads id=1]

Hij voelt zich in zijn goede naam en eer aangetast door verspreiding van een video van een bekende website van twee vrijende mannen, die de indruk doet wekken alsof Grot er één van is.

Website

De digitale recherche zal een onderzoek starten naar wie het nepfilmpje op sociale media heeft of hebben geplaatst. “Ik ben sterk, maar vind het lastig dat men negatieve zaken naar mij toeschreeuwt.” In het nieuwe wetboek spreekt men van misdrijf tegen de zeden, waarop gevangenisstraf van drie jaar of een geldboete staat, zegt het hoofd van de politievoorlichting Humphrey Naarden.

[quads id=1]

Wie intieme beelden deelt kan ook worden aangeklaagd, “vooral als ze naar minderjarigen worden verstuurd”.

Hij stelt dat in het geval van de agent sprake is van een klachtdelict. De agent in kwestie zal een klacht indienen bij de procureur-generaal waarin wordt aangegeven dat zijn foto wordt misbruikt. De politie krijgt vervolgens de opdracht om dit te onderzoeken, zodat de verspreiders strafrechtelijk kunnen worden vervolgd.

[quads id=1]

Politie gaat het onderzoeken

Voorts zegt Naarden dat de politie zal optreden tegen burgers die beledigende dingen roepen naar een agent in de rechtmatige uitoefening van zijn beroep. Deze mensen kunnen worden aangehouden ter voorgeleiding.

Op Facebook en Whatsapp is er een filmpje gedeeld die van een site is gehaald waarin twee mannen met elkaar bezig zijn. De video wordt gedeeld met een foto van de politieman in uniform. De originele video duurt negen minuten. Er zijn delen uit het filmpje gehaald en het gezicht van een van de heren is onduidelijk gemaakt, om te doen denken dat het Grot is.

Een grap

In eerste instantie heeft hij het filmpje als een grap gezien.

[quads id=1]

Nu is het delen van de beelden al drie dagen gaande. Dit vind hij lastig. Ook is hij plat gebeld door familie en vrienden en dat heeft hem doen besluiten zijn telefoon uit te schakelen.

Geschreven door Naomi Hoever
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.