Video’s – Nederland helemaal wit van de sneeuw. En er komt nog meer aan!

sneeuw Nederland

Nederland ~ Rotterdam The Hague Airport dicht, Rijkswaterstaat rekent op meer sneeuw.

[quads id=1]

Sneeuw Nederland

Rotterdam The Hague Airport is tot zeker 13.00 uur gesloten als gevolg van de sneeuwval. Als gevolg hiervan kunnen er geen vluchten vertrekken of landen. Er wordt hard gewerkt om de banen sneeuwvrij te maken, laat de woordvoerder aan NU.nl weten.

Gedurende de hele ochtend wordt al met sneeuwschuivers gewerkt, maar voor het middaguur bleek dat de sneeuw te heftig werd om de banen nog begaanbaar te maken.

[quads id=1]

Banen onbegaanbaar

“We denken dat we het rond 13.00 uur weer onder controle hebben, maar dit kan nog bijgesteld worden”, aldus de woordvoerder van de luchthaven.

De overlast op luchthaven Schiphol valt tot nu toe erg mee, laat een zegsman aan NU.nl. “Er zijn nog geen vluchten uitgevallen en de vertragingen vallen erg mee”, stelt hij. “Het sneeuwvrij maken van de start- en landingsbanen gaan volgens plan.”

[quads id=1]

Nog meer sneeuw in Nederland

Rijkswaterstaat laat rond 11.30 uur weten dat de sneeuwverwachting is bijgesteld naar boven. In eerste instantie ging de wegbeheerder uit van tussen de 1 en 3 centimeter sneeuwval. Maar nu is de verwachting dat er dinsdagmiddag tussen de 3 en 5 centimeter valt.

sneeuw Nederland
foto Parool
3 tot 5 cm

Rijkswaterstaat laat weten dat de gladheidsbestrijding vooralsnog voorspoedig verloopt. “Weggebruikers anticiperen heel goed op het weer en werken thuis of rijden langzaam”, aldus een woordvoerder. De strooiacties richten zich dinsdagmiddag vooral op het noorden en oosten.

In totaal heeft Rijkswaterstaat de afgelopen twaalf uur ruim 2 miljoen kilo zout op de snelwegen gestrooid. De overlast valt vooralsnog mee.

Code geel tot morgen

Het KNMI had in eerste instantie een code geel ingesteld tot dinsdagavond 19.00 uur. Deze is verlengd tot woensdagmiddag 12.00 uur.

De overlast op het spoor lijkt mee te vallen. Volgens de NS lijkt het op sommige trajecten minder vol te zijn in de trein, hoewel de treinen in de Randstad in de loop van de ochtendspits steeds drukker werden.

[quads id=1]

De NS liet maandagmiddag weten in afwachting van de sneeuwval met een aangepaste dienstregeling te rijden. Deze regeling geldt alleen voor dinsdag, laat ProRail aan NU.nl weten. “We gaan nu uit van een normale dienstregeling op woensdag”, stelt een zegsman dinsdag om 12.00 uur.

De sneeuw trekt nu naar noorden en oosten

De eerste vlokken vielen om 8.30 uur in Vlissingen. Een uur later viel er sneeuw in Rotterdam. Rond 11.00 uur begon het in Utrecht te sneeuwen.

De sneeuw trekt de komende uren naar het noorden en oosten. De landelijke code geel geldt in principe tot 19.00 uur. Volgens Weerplaza zal de neerslag in de avond afnemen.

Kijk hier naar de video’s van de eerste sneeuw:

[quads id=1]

Bron: Nu.nl
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.