Partner van de doodgeschoten Zillavana: Ik moest platliggen en hoorde nog een schot. ~ Roofmoord Suriname

overleden Suriname

Suriname ~ Verdachte Kraka-moordzaak afgevoerd naar ziekenhuis. Dat ambtenaren die belast zijn met het bewaken van arrestanten soms goed in de fout gaan en niet altijd in staat zijn een goede afweging te maken, is maandag weer gebleken op de strafzitting van rechter Ingrid Lachitjaran.

[quads id=1]

Roofmoord Suriname

Een duidelijk flink zieke verdachte moest naar de neuroloog, maar in plaats van hem naar de medisch specialist te vervoeren werd ervoor gekozen hem naar de rechtszaal te brengen.

Bibberend en met gesloten ogen zat hij in de beklaagdenbank. “Bent u ziek? Voelt u zich niet goed?” vroeg rechter Ingrid Lachitjaran duidelijk bezorgd. Hierop kwam geen antwoord. “Is hij zo hier aangekomen? Dit is niet normaal, de vorige keer zag hij er niet zo uit”, zei ze en schorste de zitting voor enkele minuten. Bij de hervatting vertelde een medeverdachte dat Dion B.al enkele dagen ziek is.

[quads id=1]

Dit werd bevestigd door officier van justitie Shanta Mahadew, die tijdens de schorsing van de rechtszitting telefonisch contact met het Huis van Bewaring had gemaakt. Hij is zeker twee keer daar flauwgevallen. De rechter, die duidelijk ’s mans gezondheid prioriteit gaf, vroeg meteen om hem met spoed per ambulance naar het ziekenhuis te brengen voor verder onderzoek.

[quads id=1]

Milton F., die eerder als bedenker van het plan voor de roof was aangewezen door medeverdachten Dion B. en Melvin A., is maandag als getuige gehoord. Maar hij ontkent de roof te hebben bedacht. In tegenstelling tot wat de twee mannen hebben verklaard, beweert hij dat Melvin A. het brein is. “Ik heb hem verteld dat een auto elke donderdag goud naar de stad vervoert en hij zei dat hij de mensen zou beroven”, luidde zijn verklaring.

Moord Paramaribo
Foto’s binnengekomen via app

Even daarna beweerde hij dat Clyde H. met het idee kwam en ook een revolver ter beschikking stelde. Na scherpe vragen van de rechter kwam Milton F. terug op zijn verklaring en wees Melvin A.opnieuw aan als brein.

[quads id=1]

Eén van de inzittenden, tevens partner van de doodgeschoten Zillavana Mangkoeredjo, vertelde dat hij en de andere inzittende uit de auto te zijn gesleurd nadat er gericht op hen was geschoten. “Ik moest plat gaan liggen en hoorde nog een schot. Daarna zag ik mijn vriendin gewoon uit de auto vallen.” Ook oud-journalist Isaak Poetisi, die onder meer voor de Ware Tijd heeft gewerkt, overleefde de brute overval niet.

overleden Suriname
De doodgeschoten Zillavana

Toen de rovers niets van hun gading hadden gevonden, reden ze in volle vaart weg. “Toen ik mijn vriendin dood en badend in bloed zag, kon ik me niet beheersen en begon te gillen. Poetisi was nog in leven maar hij ademde heel zwaar”, zei de getuige verder.

Geluk gehad

Melvin A. maakte gebruik van de gelegenheid om in de rechtszaal de getuige te condoleren. “Ik wil hem condoleren met het verlies van zijn vriendin. Het was niet onze bedoeling”, jammerde de verdachte. De rechter merkte op dat de getuige van geluk mag spreken dat hij nog in leven is. Hij heeft daarover echter een andere mening.

[quads id=1]

“Ik zie het niet als geluk, want het doet mij echt pijn dat ik mijn vriendin heb verloren.” De zaak is uitgesteld naar 18 februari.

Eerdere berichten:

Meer over brute roofmoord Suriname. Politie heeft meerdere mensen opgepakt

4 verdachten aangehouden in Paramaribo ivm brute roofmoord Suriname

Geschreven door Jason Pinas
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.