Video – ‘Spookkankantrie’ vliegt in brand ~ Paramaribo

kankantrie Paramaribo

PARAMARIBO – ‘Spookkankantrie’ vliegt in brand. De grote kankantrieboom aan de Kwattaweg te Paramaribo bij de joodse begraafplaats stond zondag en maandag in brand. In de kruin werden zondag op een gegeven moment vlammen waargenomen, waarna de brandweer werd ingeschakeld.

[quads id=1]

Woordvoerder van de brandweer Ulrich Coats zegt desgevraagd, dat de melding zondag omstreeks vier over vier ‘s middags binnenkwam. Zes minuten later was de brandweer ter plekke om het vuur te blussen.

Daar werd geconstateerd dat zijtakken van de ruim 10 meter hoge boom smeulden. Van buurtbewoners werd vernomen dat twee dagen vóór de brand er een hevige onweersbui heeft gewoed die gepaard ging met bliksem.

[quads id=1]

De boom zou toen getroffen zijn door een blikseminslag. Coats legt uit dat de brand niet dezelfde dag te merken was. De boom begon te smeulen en twee dagen daarna was dit zo intensief geworden dat er vlammen zijn ontstaan die toen zichtbaar werden.

Brandweerlieden hebben zondag blussingswerkzaamheden verricht, waarbij de Energie Bedrijven Suriname hebben geassisteerd met een hoogwerker. “Ze hebben de brandhaard niet kunnen bereiken vanwege de hoogte van de boom”, zegt de woordvoerder.

[quads id=1]

Als gevolg daarvan ontstonden maandag opnieuw vlammen. De brandweer zal maandagmiddag weer proberen om het vuur te doven.

Intussen circuleert een videofilmpje van de in brand staande boom op sociale media. Opgemerkt wordt dat er sprake zou zijn van een bovennatuurlijk verschijnsel. Over de desbetreffende boom doen in de gemeenschap al decennialang verhalen de ronde over vreemde zaken die zich nabij deze kankantrieboom zouden hebben voorgedaan. De brand heeft, aldus Coats, niets te maken met bovennatuurlijke zaken of spookverhalen. “Het vuur is ontstaan door blikseminslag”, stelt hij.

Kijk hier naar de video ervan:

[quads id=1]

geschreven door Ivan Cairo
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.