School in Paramaribo gesloten wegens poep op het schoolplein ~ Suriname

school Paramaribo

Paramaribo ~ De Veritasschool aan de Nieuw Weergevondenweg is al twee weken gesloten. Leerlingen en ouders zijn radeloos. Zij weten niet wanneer de baisschool de deuren weer zal openen.

School in Paramaribo

Starnieuws verneemt dat de school gesloten is om hygiënische redenen.

[quads id=1]

Een leerling van de zesde klas zegt aan Starnieuws dat hij graag naar school wil. Hij is bang dat hij de toets niet zal halen nu hij zoveel lessen heeft gemist. De ouders van de leerlingen hebben nog niet gehoord wanneer de school weer geopend wordt.

school Paramaribo
Foto van Starnieuws

Het gaat om een school van de Zevende-dags Adventisten.

[quads id=1]

De afdeling Milieu Inspectie van het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) is op de hoogte gesteld van de onhygiënische situatie op de Veritasschool, verneemt Starnieuws van Volksgezondheid. Het BOG heeft geconstateerd dat toiletten verstopt waren. Het buizenstelsel is vervangen, zonder de septic tank te ledigen. Hierdoor zijn fecaliën op het terrein terechtgekomen.

Om het euvel aan te pakken, is door de schoolleiding zand geplaatst. Door de regen is het schoolerf onderwater gelopen. De ontlasting kwam weer aan het oppervlak. De schoolleiding had de school al een week gesloten. Nadat de klacht gemeld werd op 14 januari, heeft het team van Milieu Inspectie een inspectie uitgevoerd.

[quads id=1]

Geadviseerd is om het gecontamineerde zand op te graven en het terrein wederom met zand op te vullen, zodanig dat het terrein niet meer onderwater loopt.
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.