Hotel Residence Inn wordt nieuw hotel in Paramaribo ~ Vakantie Suriname

vakantie Paramaribo

Paramaribo – Hotel Residence Inn te Paramaribo blijft hotel. Hotel Residence Inn is in principe verkocht. Op enkele notariële handelingen na, is de verkoop een feit.

Nieuw hotel Paramaribo

De nieuwe eigenaar gaat in het pand ook een hotel exploiteren.

[quads id=1]

Deze informatie bevestigt advocaat Chas Mijnals, vertegenwoordiger van de koper. De jurist wil geen informatie geven over de koper en de koopsom omdat de procedure nog niet is afgerond. “Het is een Surinaamse entiteit”, stelt hij.

De Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) zette het hotel in de verkoop, als onderdeel van het afstoten van verlieslatende onderdelen in het streven het bedrijf winstgevend te maken.

[quads id=1]

Verkocht door SLM

Het hotel werd ongeveer twintig jaar geleden opgezet, toen de luchtvaartmaatschappij dacht, gezien haar rol in de maatschappij, een keten te creëren.

vakantie Paramaribo

Ze richtte zich mede op toerisme en hotelaccommodaties en zette naast verschillende vakantieoorden in het binnenland twee hotels op. De vestiging van Residence Inn in Nickerie die er wel bij vaart wordt behouden.

Toerisme ondersteunen

De SLM meende dat ze er als vliegmaatschappij baat bij had om het toerisme te ondersteunen, wat ook haar vliegoperaties ten goede zou moeten komen.

Echter, het hotel in Paramaribo met 38 kamers, een restaurant, zwembad en conferentiezaal, is nooit florerend geweest. Er is altijd geld toegestopt.

[quads id=1]

Het nieuwe management van de SLM, onder leiding van Gerard Lau, besloot kort na zijn aantreden de stekker eruit te trekken. Per 1 september zijn de ongeveer veertig personeelsleden afgevloeid.

40 personeelsleden

Geconfronteerd met het gegeven dat het hotelwezen, mede door de economische crisis, geen beste tijden doormaakt, erkent Mijnals dat het voortzetten van het hotel een uitdaging zal zijn. “Maar mijn cliënt heeft jarenlange ervaring in de zakenwereld en gaat die uitdaging met een goed plan aan.”

Het lijkt vooral dat plan dat de SLM over de streep heeft getrokken ten faveure van deze koper.

Meerdere kopers

Er waren meerdere partijen die interesse hadden. “Maar de SLM heeft niet alleen voor het geld gekozen, denk ik. Ook voor het plan. Het is een respectabele maatschappij die bij de verkoop ook haar eigen imago in de gaten heeft gehouden.”

[quads id=1]

Hetzelfde geldt voor hemzelf, zegt Mijnals.

Goed imago

“Ik zou niet een partij vertegenwoordigen die geen goed imago heeft.” Gezien de investering gaat hij ervan uit dat de koper al alles gereed zal hebben om van wal te steken met de exploitatie.

Eerdere berichten:

Hotel Residence Inn Paramaribo gaat sluiten ~ Vakantie Suriname

Geschreven door Gerold Rozenblad
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.