Steve Meye hervat werkzaamheden als geestelijk leider te Paramaribo

meye Suriname

Steve Meye, voorganger bij Gods Bazuin Ministries International, heeft per 1 januari de werkzaamheden als geestelijke leider in de gemeente hervat. Zo meldt het Apostolisch Team van de gemeente in een communique.

[quads id=1]

“Het is ons een genoegen u allen door te geven dat onze eerwaarde bisschop dr. Steve Meye vanaf 1 januari van dit jaar wederom actief in de bediening staat in de plaatselijke gemeente, nadat hij zichzelf voor een periode had teruggetrokken”, aldus een passage uit het persbericht.

[quads id=1]

Meye legde begin september vorig jaar vrijwillig zijn functies neer nadat hij genoemd was in een schandaal. Hij had ook zijn functie als voorzitter van de Vereniging van Evangelische en Pinkstergemeenten in Suriname neergelegd. de Ware Tijd had gepubliceerd dat de voorganger door een jonge vrouw die in België woont werd beschuldigd van intiem misbruik. Het incident zou zich op 28 april 2017 in een hotel in Amsterdam hebben voorgedaan.

Meye heeft tegenover de redactie ontkend zich aan de vrouw te hebben vergrepen. Na de publicatie door de Ware Tijd heeft het vermoedelijke slachtoffer aangifte gedaan bij de politie in Nederland. Als gevolg van het schandaal had de regering ook besloten dat Meye die was benoemd tot Surinames ambassadeur in Israël voorlopig geen geloofsbrieven meer ging aanbieden.

[quads id=1]

Hij stond reeds op vertrek om zijn opwachting in Israël te maken. Naar de Ware Tijd verneemt is het onderzoek naar de vermeende misbruik in Nederland nog gaande.

Bisschop Meye geldt als één van de meest invloedrijke predikanten van de afgelopen 20 jaar in Suriname. Hij heeft zijn gemeente de afgelopen decennia uitgebouwd tot één van de grootste christelijke geloofsgenootschappen in Suriname met afdelingen in het Caribisch Gebied, Nederland en België.

[quads id=1]

Gods Bazuin Ministeries International heeft zestig gemeenten in Suriname en vijftien in het buitenland.
Bron DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.