Anoniem – De vader van mijn kind woont in Paramaribo. Hij weet niet eens dat ze bestaat. Vakantie Suriname

vakantie Suriname

Suriname ~ Hallo FamilieNieuws. Ik ben Cindy. Ik ben mama van 1 meisje en ik ben 21 jaartjes jong. Mag ik voordat ik begin te schrijven even aangeven dat ik 4 jaar geleden een jonge meid van 17 was.

Nemen jullie mij aub niet kwalijk. Ik ben toen alleen op vakantie naar Suriname vertrokken. Direct na mijn examen.

Vakantie Suriname

Ik wilde even niets. Geen regels, gewoon alleen maar genieten. Ik was jong en heel erg dom. Ik heb hier geen gelukkig geen gekke dingen als Aids aan overgehouden. Maar wel 1 ding. Een prachtige dochter. Waar ik dol op ben. Dus als iemand me vraagt of ik spijt heb. Nee helemaal niet. Ik zou het zelf zo weer doen. Mijn dochtertje is mijn alles.

Het was geen vakantie periode in Suriname. Dat weet ik nog heel goed. Ik was natuurlijk eerder klaar met school en kocht een ticket. Als cadeau van mijn ouders mocht ik ergens naartoe. Ik besloot naar Suriname te gaan. Naar mijn familie. Ik ben namelijk half Surinaams. Mijn familie heeft een groot huis. Waar mijn moeder ook is opgevoed. Daar kon ik logeren. Geld voor een hotel dat had ik ook weer niet.

Geen geld voor een hotel

De eerste paar weken was het alleen relaxen en ik zocht een bijbaantje, vrijwilligers werk. Ik wilde gewoon iets doen voor Suriname ook. Maar ook omdat het best wel saai was. Ik kon via kennissen oppassen op een oudere dame uit Nederland. Gewoon betaald. Die woonden niet ver van ons dus ze vroegen mij om daar te blijven en ook te slapen. Bijna al haar kinderen wonen in Nederland.

Ik vond het te gek want het huis had alles. Airco en altijd lekkere dingen in de koelkast, daar werd voor gezorgd. Ook werd er dagelijks gekookt. Dat was mijn baantje. Lekker internetten en zorgen voor een lieve vrouw die eigenlijk prima voor zichzelf kon zorgen. Ik moest er gewoon zijn.
Lionel. De jongen die ik heb leren kennen werkte ook voor haar. Hij deed de boodschappen en kookte voor haar. Ruimde op en zorgde voor de tuin. Hij deed alles. Maar hij verzorgde haar niet.

vakantie Suriname
Voorbeeldfoto van Insta Stalker

Dat moest ik doen. Lionel en ik kregen een hechte band. Hij was iets ouder. Hij studeerde. We fantaseerden over later. We hadden geen relatie. Maar ik zou hem laten halen, zodat hij door kon studeren voor oogarts. Dat wilde hij altijd worden. Dus we zouden trouwen. Gewoon als vrienden omdat dat het makkelijker zou maken dachten we.

We waren gewoon vrienden maar zo af en toe waren we wel intiem. Stiekem. Dat mocht natuurlijk niet van mijn tante en ze wilde ook niet dat ik teveel met hem zou bemoeien. Natuurlijk wist ze niet dat hij vaak bij mij in het huis bleef slapen. Die mevrouw was trouwens ook gek op hem. We hadden een leuke tijd. Toen moest ik weer terug. Na een vakantie van 9 weken. Ik moest weer aan de slag. Ik zou ook verder studeren. Lionel was mijn tweede vriendje. En om eerlijk te zijn was hij de eerste met wie ik ‘zo ver’ was gegaan. Hij leerde mij eigenlijk wat het was. Wat hij me niet leerde was dat als ik geen pil gebruikte of andere bescherming dat ik zwanger zou worden.

Zwanger worden

Natuurlijk. Ik was 17. Ik wist dat gewoon. Maar echt. Ik stond daar helemaal niet bij stil. Ik stond er zelfs niet bij stil dat ik besmet kon raken. Maar het is ook misschien maar 5 of 6 keer gebeurd. Gelukkig ben ik niet besmet geraakt.

Dus ja, toen ik terugkwam van mijn vakantie. Bedacht ik me pas na 2 maanden dat ik mijn menstruatie al een hele tijd niet heb gehad. Ik deed gelijk een test. Zwanger. Ik wilde het weg laten halen, maar ik bleek al bijna 3 maanden zwanger te zijn. Ik nam mijn moeder in vertrouwen. Samen hebben we besloten om de baby te houden. Mijn vader was boos. Maar uiteindelijk is hij bijgedraaid. Ik moest beloven niemand te vertellen wie de vader was en ik moest alle contact verbreken met de vader.

Dat deed ik ook. Hij vond het stom maar begreep het wel toen ik loog en zei dat ik iemand had ontmoet. Alles ging toen zo snel. Ik heb nu een prachtige dochter van 3 jaar. Inmiddels ook een vriend. Al een jaar. Maar hem vertrouwen doe ik nog niet. De enige die kan weten wie de vader van mijn kind kan zijn is de mevrouw waarvoor ik ging zorgen en zij is inmiddels overleden. Mijn tantes kunnen een vermoeden hebben maar zeker weten doen ze het niet

Niemand weet het

Maar dan nu komt mijn vraag. Volgens mijn vader hoeft mijn dochter nooit te weten wie haar vader is. Ik was het er altijd mee eens. Maar nu denk ik er anders over. Ze begint steeds meer op haar vader te lijken. Mijn vriend accepteert haar als mijn dochter maar niet als die van hem. Ik kan hem dat niet kwalijk nemen want het is ook niet zijn kind. Hij weet niet wie haar vader is maar hij wil het wel weten.

Ik weet precies wie Lionel is. Ik weet alles van hem. Ik volg elke stap van hem in Suriname. Niet voor mezelf maar voor later, voor haar. Elke foto die hij post en al zijn statussen op zijn Facebook en Whatsapp kopieer ik. Ik heb voor haar een mapje gemaakt met allemaal namen. Van zijn ouders en familieleden. Vinden jullie dat gek? Niemand weet het. Het is mijn geheim. Ik weet dat ze op een dag gaat vragen naar haar familie.

Maar wanneer moet ik haar dan de waarheid vertellen? Nu snapt ze nog niets. Maar ze zegt wel eens papa. Dan vraag ik me af. Weet ze wel wat dat is? Ik ben 21 jaar en woon bij mijn ouders. Mijn vriend woont alleen maar als ik bij hem ben komt mijn dochter niet mee. Er is een afstand. Er is niet eens een bedje voor haar in zijn huis. Ik denk niet dat deze relatie stand gaat houden. En dat is prima. Daarom zal ik hem waarschijnlijk niet in vertrouwen nemen.

Ik wil nu gewoon weten hoe ik het mijn dochter moet vertellen en wanneer. En de grootste vraag is. Moet ik het Lionel vertellen? Hij studeert nog steeds. Ik volg hem. Het gaat goed met hem. Ik denk dat hij nu ook een relatie heeft. Niet serieus. Maar toen hij en ik samen waren was hij vrijgezel. Ik ben nu nog niet klaar om het hem te vertellen. Ten eerste omdat mijn ouders dat niet willen maar ook omdat ik nog niet klaar ben voor die confrontatie.

Boos

Hij gaat heel erg boos worden. Zo een leugen zal hij niet cool vinden. Wat als hij haar wil zien? Wat als hij zijn broer op mijn af stuurt. Die woont in Nederland. Allemaal vragen waar ik nu even geen antwoord op heb. Misschien kunnen jullie mij wat advies geven.

Ik weet dat ik fouten heb gemaakt in het verleden maar ik wil het nu wel goed aanpakken. Voor haar. En ook voor Lionel. Ik kan dit niet voor hem verzwijgen. En mocht hij er nu achter komen omdat hij dit toevallig leest. So be it. Maar vader zal niet blij zijn. Maar ik moet nu mijn eigen besluiten nemen want als hij niet zo streng was dan had ik het Lionel misschien wel meteen verteld. Cindy

 

Tags van onze verhalen: #vakantie #Suriname #Paramaribo #liefde #Nederland #vliegtuig #binnenland #Amsterdam #KLM #SLM #TUI #luchtvaart #tropischregenwoud #zon #zee #strand #rivieren #hotel #reizen #toerist