Meer over de KFC moord te Paramaribo. Chawila volledig toerekeningsvatbaar

moord KFC Paramaribo

Paramaribo ~ KFC-moord: Advocaten vragen opnieuw uitstel. De advocaten Benito Pick en Maureen Nibte hebben op donderdag om uitstel gevraagd in de KFC- moordzaak.

[quads id=1]

KFC Paramaribo

Beide raadslieden zouden op de rechtszitting moeten pleiten voor hun cliënten Shaquille B. en Chawila R. De verdachten is tezamen en in vereniging gekwalificeerde doodslag en poging tot gekwalificeerde diefstal, ten laste gelegd.

[quads id=1]

Chawila R. is ook aangeklaagd voor diefstal en Shaquille B. voor bedreiging. In deze strafzaak heeft Marjorie Williams die werkzaam was bij KFC, het leven gelaten.

Doodslag en diefstal

Kantonrechter Siegline Wijnhard ging in op de brief die advocaat Nibte had gericht aan haar. In het schrijven aan de kantonrechter, vraagt Nibte weer om uitstel om het pleidooi te houden.

De advocaat haalt aan dat niet alle documenten in het dossier genummerd zijn. Ook vroeg de raadsvrouw zich af of ze wel alle dossiers had ontvangen. Wijnhard legde Chawila R. die cliënt is van Nibte uit, waarom deze strafzaak meerdere malen op het verzoek van haar advocaat is uitgesteld.

[quads id=1]

Zaak uitstellen

Kort voor deze zitting deed de advocaat wederom schriftelijk het verzoek om de zaak uit te stellen. Wijnhard vroeg zich af of Nibte nu pas tot de ontdekking is gekomen dat het dossier niet volledig genummerd is.

moord KFC Paramaribo
De moordverdachte

Officier van justitie, Claudia Bruining, gaf in duidelijke bewoordingen aan hoe dit proces gaat. Ze voerde aan dat er twee momenten voor de dagvaarding waren, waarbij dossiers die op de rechtszitting waren aangevoerd, zijn opgenomen.

Compleet dossier

Aanvullende dossiers die worden opgenomen, worden gelijk gekopieerd en afgestaan aan de verdediging. Alleen het compleet dossier dat naar de kantonrechter gaat, is volledig genummerd. Bruining merkte op dat de verdediging wel over alle dossiers beschikt.

Moord KFC Paramaribo
De vermoorde Marjorie Willims. foto binnengekomen via Facebook

[quads id=1]

Nibte merkte op dat ze het over de nummering had, omdat ze dat dan, voor het gemak van de kantonrechter, kon opnemen in het pleidooi. Anders moet de kantonrechter bladeren om te kijken over welk gedeelte ze het heeft. Wijnhard ging niet mee met het verzoek van Nibte en benadrukte dat zij geen behoefte heeft aan paginanummering.

Geen behoefte

De advocaat kan de datum van het ingekomen stuk en de verbalisant die het heeft opgemaakt, noemen in haar pleidooi. De kantonrechter maakte duidelijk dat Nibte geen rekening met haar hoeft te houden. Ook verduidelijkte zij dat aanvullende dossiers geen nummering hebben. Deze strafzaak is uitgesteld naar de zitting van 21 februari.

25 jaar

Shaquille B. en Chawila R. hebben elk een strafeis van 25 jaar, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Op Williams werden DNA-sporen van Chawila R. aangetroffen. Uit het psychologische rapport is gebleken dat deze verdachte volledig toerekeningsvatbaar is. Ze kan heel goed het onderscheid tussen goed en kwaad maken. Op de rechtszitting heeft deze verdachte gebruikgemaakt van haar zwijgrecht.

[quads id=1]

Zwijgrecht

Volgens Bruining is de zeer nauwe samenwerking en betrokkenheid van Shaquille B., wel gebleken. Hij kan als medepleger worden aangemerkt. Hij heeft de moord op afstand beraamd en is evenveel aansprakelijk voor het feit, alhoewel hij op die bewuste dag niet op de plaats delict was. De verdachten hebben uitdrukkelijk het plan met elkaar besproken en hebben een nauwe en bewuste samenwerking gehad. Daarom eiste de openbare aanklager voor beide verdachten een even hoge gevangenisstraf.

Geschreven door Wanita Ramnath
Bron: Starnieuws
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.