NII betreurt Fakenews op social media. Onnodig paniek zaaien ~ Suriname

Bouterse Suriname

Suriname ~ Foto president Bouterse gemanipuleerd. Het Nationaal Informatie Instituut wenst middels deze, ten overvloede de samenleving op te roepen om waakzaam te blijven voor onrust stokende berichten op sociale media.

[quads id=1]

NII Suriname

Recente berichten op sociale media zijn klaarblijkelijk met de intentie geplaatst om paniek te zaaien en verwarring te brengen onder onze bevolking.

Op het sociaal medium Facebook gaat een foto rond, waarop de president van de Republiek Suriname, Z.E. Desiré Delano Bouterse, in aanwezigheid is van Fabio Perk, die jongerenvoorzitter is in Nickerie van de politieke partij waar de president leiding aan geeft.

[quads id=1]

Nep foto

Onverlaten proberen door middel van deze foto de samenleving op een dwaalspoor te brengen en doen voorkomen alsof Perk de inmiddels in Guyana geliquideerde ondernemer is, die in verband is gebracht met de recente drugs megavangst zaak. Perk, die er met de haren bij wordt gesleept, hekelt deze handeling en keurt die af op zijn facebookpage.

[quads id=1]

Verder circuleert er op Social media nog een andere gemanipuleerde foto van de president in gezelschap van enkele personen, waaronder de gewezen LVV minister, Soeresh Algoe. Op deze foto hebben onverlaten het hoofd van de eerdergenoemde, vermoorde ondernemer met behulp van grafische programma’s geplaatst op dat van de ex-minister.

Vermoorde ondernemer

Het Instituut betreurt dit gedrag op social media ten zeerste en roept de gemeenschap op om in het vervolg niet in paniek te raken en zeker niet mee te werken aan het verspreiden van nep nieuws.


[quads id=1]
Bron: DeBoodschap
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.
Q