Meer over ‘drugs oma’ Nankoemarie van Kwatta Paramaribo. Moet ze de bak in of niet? ~ Suriname

oma Paramaribo

Paramaribo ~ “Die oma is echt een schat en erg lief. Ze is echt vriendelijk.” Met deze woorden beschrijft buurmeisje Shenigwa Maisa uit  Paramaribo de 75-jarige Nankoemarie N. die door de politie is aangehouden wegens onder meer drugsbezit.

[quads id=1]

Oma uit Paramaribo

Nankoemarie N. was volgens de politie in het bezit van cocaïne en marihuana, verkocht drugs en heeft vier jongens tussen vijftien en twintig jaar, onder wie haar kleinzoon, aangezet tot verkoop van het spul. Maisa, die net als de seniorenburger aan de Patnaweg op Kwatta te Paramaribo woont, weet wel dat bij de woning van de vrouw drugs worden verkocht. Echter, ze betwijfelt of ‘oma’ daarbij is betrokken.

[quads id=1]

Er wordt drugs verkocht

Ook een buurman, die er jaren woont, is resoluut in zijn opmerking dat op het adres van de oude vrouw drugs te koop worden aangeboden. “Dat gebeurt al jaren en dat weet de hele buurt, maar wie zich in het huis bezighoudt met de drugs, weet ik niet.” Volgens hem heeft de politie eerder razzia’s op het adres uitgevoerd, maar werd niets gevonden. “De vorige keren waren de drugs misschien tijdig goed verstopt of weggegooid”, denkt hij.

[quads id=1]

Niet waar

Bij de woning van de vrouw treft de Ware Tijd haar dochters. “Dat mijn moeder is aangehouden met drugs, is helemaal niet waar”, springt één van hen in de bres voor de moeder. “Ik begrijp dit helemaal niet; ik vind het vreemd en ben echt geschrokken.” De dochter ontkent stellig dat haar moeder een band heeft met de jongens. “Zelfs wij kennen ze niet, laat staan mijn moeder die bijna de hele dag in huis zit.”

Rommel geschreven

Ondanks de informatie op de website van de politie blijft de dochter erbij dat de politie onjuiste informatie heeft verstrekt over haar moeder. “De politie schrijft rommel”, zegt ze ferm.

oma Paramaribo
De plek aan de Patnaweg waar de ‘drugsoma’ zat te verpozen toen de politie haar arresteerde. Foto: Stefano Tull Foto uit DWT

Op de website staat dat de politie van Kwatta zaterdag eerst de vier jongens heeft aangehouden en daarna, op hun aanwijzing, de 75-jarige Nankoemarie N., die hen de drugs zou hebben verstrekt. In haar woning vond de politie wikkels crack cocaïne en marihuana.

[quads id=1]

Door benauwdheid

De dochter geeft een heel andere versie. Volgens haar is de moeder hartpatiënt en krijgt ze het benauwd wanneer het door de dag heet wordt. Ze gaat dan bij de straat zitten voor frisse lucht. Het oudje zat er samen met één van haar drie dochters toen de politie haar arresteerde en wegvoerde. “Mijn neef was net thuisgekomen en zou weer weggaan. Ze hebben hem gewoon plat laten liggen en meerdere keren hard getrapt in zijn ribben ondanks dat hij zich niet verzette. Ook een man die naar de winkel ging, is flink geschopt.”

Mishandeling

Toen de krant woensdag op het adres was, zat er een oude vrouw op balkon. De dochter ontkende dat het haar moeder was. Het zou gaan om een tante. Kort nadat de krant de woning had verlaten om met de buren te praten, werd de journalist gebeld door een vrouw die beweerde een dochter te zijn van de ‘drugsoma’. “Mijn zus heeft gelogen dat mijn moeder nog vastzit. De vrouw op het balkon, is mijn moeder. Ze is dinsdagmorgen door de politie vrijgelaten.”

[quads id=1]

Vrijgelaten

Politiewoordvoerder Humphrey Naarden was woensdagmiddag niet bereikbaar voor commentaar. Eerder op de dag had hij de Ware Tijd wel voorgehouden dat de vrouw nog ingesloten is en dat de verdachte gebruikmaakt van het zwijgrecht.
Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.