Video – In the spotlight: Sha’ira Zuiverloon, de tweede vrouwelijke piloot van SLM ~ Suriname

SLM Suriname

Suriname ~ Iedereen kent gezagvoerder is Astrid Deira, die in april 2014 de eerste vrouwelijke Surinaamse piloot werd op een Boeing 737 van de SLM.

SLM Suriname

Op 12 april beleefde ze haar inaugurele vlucht als captain toen ze van Suriname naar Guyana vloog. Dat was een absoluut hoogtepunt in haar loopbaan van inmiddels ruim dertig jaar bij het bedrijf.

Tweede vrouwelijk piloot

Haast vijf jaar verder heeft de SLM een tweede vrouwelijke piloot bij. Sha’ira Zuiverloon stroomde door vanuit de laatste lichting. De 22-jarige is de jongste binnen het pilotenkorps van Surinam Airways. Ze is woensdag ‘first officer’. Het vliegen kreeg Zuiverloon met de paplepel ingegoten; haar vader José maakt al jaren deel uit van de flight crew van het bedrijf.

Vader José

De ochtendvlucht van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij (SLM) vandaag naar Aruba wordt een “historische”. Het wordt namelijk de eerste reis met een volledig vrouwelijke crew aan boord van de ‘District of Saramacca

Historische vlucht

De eerste ‘All Female Crew’ wordt op deze “markante” dag rondgemaakt door purser Jo-Ann Leysner en de attendants Ifna Bernadin en Nancy Kasanngaloewar van de cabin crew. Ook het grondpersoneel, dat belast is met de complete afhandeling en uitvoering (load control, load sheet en flight plan), bestaat voor deze vlucht alleen uit vrouwen.

All women

Dat maakt deze reis tot de allereerste ‘All Female Flight Operation’ in het land. “Een bijzonder gebeuren binnen de Surinaamse luchtvaarthistorie en een aanmoediging voor de jeugd”, stelt het bedrijf trots.

Nieuw vliegtuig

De ‘vrouwenvlucht’ volgt tien dagen na de inzegening van de nieuwe Boeing 737-700, die als naam meekreeg ‘District of Brokopondo’. De kist is de tweede van het bedrijf in de 737-700-serie en wordt ingezet op de regionale routes. Het toestel heeft een capaciteit van 128 zitplaatsen, waarvan 120 in de economyclass.

Achter bijna elk succesvol kind staan sterke ouders. Zie video:

Foto’s en video binnengekomen via Facebook
Bron: DWT
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.