Oma: ‘Als ik daar was, had ik hem afgemaakt’. Meisjes van 4 en 11 intiem misbruikt ~ Suriname

Paramaribo Suriname

Suriname ~ ‘Als ik daar was, had ik hem afgemaakt’. Rocky S. (22) schoof dinsdag met een ‘zure’ blik in de beklaagdenbank tegenover rechter Rewita Chatterpal.

[quads id=1]

Rechtbank Suriname

Hij staat terecht voor ontucht met een meisje van elf en een meisje van vier jaar, vorig jaar in Commewijne. Er waren bij advocaat Georgette Leter onduidelijkheden over verklaringen die een getuige had afgelegd bij de politie en de rechter gaf haar de gelegenheid hierop in te gaan.

[quads id=1]

Meisjes van 11 en 4

Op een eerdere zitting had officier van justitie Reshna Jhinkoe vijf jaar celstraf met aftrek van voorarrest geëist. Rocky S. heeft in het appartement waar de twee meisjes wonen ingebroken en hen misbruikt. Hij ontkende eerder alle beschuldigingen maar zweeg dinsdag op vragen van de rechter, de advocaat en de grootmoeder van de slachtoffers.

Eerder ontkent

De oma verklaarde als getuige dat de twee meisjes haar hebben verteld dat zij zijn misbruikt. “Ze hebben het mij gewoon gezegd, mevrouw de rechter. Ik schrok, maar ze waren heel openlijk en hebben verteld hoe hij het heeft gedaan. Als ik daar was, had ik hem afgemaakt. Dan was het afgelopen. Ik ben nog heel erg kwaad dat zoiets mijn kleindochters moest overkomen.”

[quads id=1]

dochter Suriname

Mijn kleinkinderen

De advocaat vroeg de oma om duidelijkheid over het gedrag van het elfjarige meisje. Ze heeft bij de politie verklaard dat het kind onhandelbaar was na een eerdere vermeende aanranding. De vrouw zei dat er sprake is van een misverstand. “Ik heb dat niet gezegd. Dat kind werd onhandelbaar na het geval waarbij Rocky S. beide meisjes heeft misbruikt. Niet eerder. Nu kan je niet met dat kind praten. Ze voelt zich volwassen terwijl ik haar vroeger opvoedde.”

[quads id=1]

Ze voelt zich volwassen

De advocaat verwees naar een geval waarbij eerder de ex-man van de grootmoeder door het oudste meisje van ontucht was beschuldigd en vroeg of haar gedrag daardoor was veranderd. De grootmoeder reageerde heel kalm en noemde die beschuldiging onterecht.

Nooit alleen gelaten

“Ik heb die kinderen nooit alleen gelaten met die man. Dat kind verklaarde zomaar wat en ze kwam ook terug op die beschuldiging. Die man heeft nooit aan mijn kleindochters gezeten.” De zaak wordt op 19 februari verder behandeld

Eerdere berichten:

Zusjes een jaar lang intiem misbruikt door buurman ~ Suriname

Bron: DWT
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.