Foto’s – Gouden huwelijk voor echtpaar Rozenblad – Van Daal uit Coronie ~ Suriname

Getrouwd Coronie Suriname

Coronie ~ Gouden huwelijk in het district Coronie. Op vrijdag 28 december 2018 herdenkt het echtpaar Rozenblad – van Daal, wonende aan de Voorstraat te Totness hun gouden bruiloft in bijzijn van hun kind, kleinkinderen, familie en vrienden.

[quads id=1]

Echtpaar uit Coronie

De heer Frederik, Emanuel Rozenblad zag het levenslicht op 1 januari 1941 en mevr. Bernadette, Charlotte van daal op 25 november 1942. De heer Rozenblad heeft allereerst gewerkt bij de District Electrificatie te Coronie ( nu Energie Bedrijven Suriname). Daarna met overplaatsing naar Boskamp en vervolgens naar Paranam. In de jaren 80 werkte hij bij de afdeling markt interventie CIS vervolgens bij het Ministerie van Openbare Werken als chekker.

[quads id=1]

Goede voetballer

Tot slot beëindigde hij zijn loopbaan in het district Coronie. Ook deed hij aan sport. Hij was een goede voetballer en dammer. Hij had de landskampioen dammer Chen A Kauw in een damspel verslagen.

Mevr. van Daal was leerkracht op de lagere school in Commewijne, Reinsdorp genaamd Baki voor 2 jaren, daarna op de Simonschool te Belwaarde, 10 jaren op de lagere school te Leysweg en uiteindelijk werd ze overgeplaatst naar Coronie. Ook heeft ze de burgervader Remie Tarnadi en het DNA lid Cleon Gonsalves Jardin de Ponte in de kleuterklas les gegeven.

[quads id=1]

Juffrouw Rozenblad

Na het heengaan van haar moeder begon ze met het geven van koto shows. Op 57 jarige leeftijd is ze directrice geweest van het jongens internaat” Zaailand”. In het internaat woonden ook jongens van het district. Tot haar 65e jaar heeft zij leiding aan het internaat gegeven.

Geen zegen

Ook was zij lid van de Liturgie groep van de RK gemeente Coronie.
Als 18 jarig meisje ontmoette ze haar vriend, maar kreeg in eerste instantie niet de zegen van haar ouders. Haar jongere zus werd zwanger en was nog niet getrouwd. Dit was voor haar een goede reden om samen te gaan wonen. Op 28 december 1968 is ze in het huwelijk getreden met de heer Rozenblad.

[quads id=1]

Geduld

Op de vraag waaraan het succes van hun huwelijk heeft gelegen, geeft zij als antwoord ” geduld”. Geduld is het succes van het slagen van hun huwelijk. Uit het huwelijk is er 1 dochter geboren. Het echtpaar heeft 3 kleinkinderen. De burgervader heeft namens de President van de Republiek Suriname en de Firstlady de felicitaties en gebruikelijke enveloppe overhandigd.

Bekijk hier de foto’s:

[quads id=1]

Bron: Bic Coronie
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar info@familienieuws.com en wij publiceren het gratis.