Foto’s – Echtpaar Riedewald – Felter 50 jaar getrouwd ~ Coronie Suriname

Getrouwd Suriname Coronie

Coronie ~ Gouden huwelijk in het district Coronie. Op dinsdag 15 januari 2019 herdenkt het echtpaar Riedewald – Felter, wonende te Ingikondre in het district Coronie hun gouden bruiloft in bijzijn van hun kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden.

[quads id=1]

Echtpaar uit Coronie

De heer Frederik Riedewald zag het levenslicht op 14 januari 1949 en mevr. Orlinda Felter op 15 februari 1947. Dhr. Frederik Riedewald heeft 35 jaren als onderwijzer gediend bij de Stichting Onderwijs der E.B.G.S. Hij bezocht de opleiding voor Hulponderwijzer en behaalde op zijn zestiende jaar de akte van Bekwaamheid als Hulp onderwijzer op 5 augustus 1965. Veertien jaren later behaalde hij de akte van Bekwaamheid als onderwijzer.

[quads id=1]

Wegens omstandigheden

Jammer genoeg heeft hij wegens omstandigheden zijn Hoofd Akte niet kunnen afronden. Hij komt uit een gezin van 11 kinderen en van zijn ouders moest hij direct beginnen met werken, wat hij ook deed. Met genoegen heeft hij de ondersteuning gegeven aan zijn ouders, zodat de andere 10 kinderen ook de gelegenheid kregen om verder te studeren.

Gezin van 11 kinderen

Hij beëindigde zijn loopbaan in het district Coronie, nadat hij in verschillende districten ook zijn krachten had gegeven aan dit land. Hij was een zeer strenge onderwijzer en had een bijzondere strafmiddel genaamd “ Papa Lekker ” .

De heer Riedewald had ook sociaal- culturele kanten. In Nieuw Nickerie heeft hij samen met anderen leiding mogen geven aan de padvinderij, drumband en majoretten.

[quads id=1]

Drumband

In verschillende districten hebben ze succesvolle optredens gehad. In Coronie had hij ook een drumband en majoretten groep opgericht maar moest al gauw ermee stoppen vanwege gebrek aan sponsoren. Mevr. Orlinda Felter heeft als kleuteronderwijzeres 28 jaren liefdevol haar krachten gegeven aan haar land en district. Na haar loopbaan als kleuteronderwijzeres begon zij met haar eigen provisie handel, waarmee zij nu nog steeds mee bezig is. Zij wordt bijgestaan door haar echtgenoot.

Kleuteronderwijzeres

Dit echtpaar ontmoette elkaar op een feestje in Paramaribo. Hij vroeg haar om de hand, maar zij weigerde dit en had daarvoor een goede reden, want zij wilde haar studie eerst afmaken. Hij was geduldig en heeft 1 jaar lang gewacht op haar ja woord, omdat hij de voorkeur had voor een coroniaanse vrouw. Op 20 jarige leeftijd en wel op 15 januari 1969 mochten zij hun huwelijk vieren.

[quads id=1]

4 kinderen

Samen hebben zij het leven geschonken aan 4 kinderen, 1 zoon en 3 dochters. Helaas heeft die zoon op vrij jonge leeftijd het tijdelijke met het eeuwige verwisseld. Thans hebben zij 7 kleinkinderen. Dankzij dit echtpaar hebben zij samen met het bestuur van de Evangelische Broeder Gemeente te Hamilton en de ouders de Gerardtschool weer heropend.

Kleuterklas

Er werd gestart met een kleuterklas waar Mevr. Riedewald- Felter de leiding had en vanaf de eerste tot en met de derde klas had dhr. Riedewald onder zijn hoede. Elk jaar kwam er een klas erbij. Dit begon een paar jaren na de staatsgreep. Het succes van dit huwelijk was de trots, zelfverzekerdheid, vastberadenheid alsook het vertrouwen in elkaar.

[quads id=1]

Felicitaties

Op dinsdag 15 januari 2019 heeft de burgervader namens de President van de Republiek Suriname en de Firstlady de felicitaties en gebruikelijke enveloppe overhandigd.

Bron: Bic Coronie
**
U kunt op onze Facebook pagina reageren op dit artikel. Uw mening, advies en/of power stellen wij zeer op prijs. U mag dit bericht delen met uw vrienden en familie! Wilt u een verhaal of familiebericht plaatsen? Stuur het naar [email protected] en wij publiceren het gratis.