Video – Culturu sisa van Suriname, Elly Purperhart, overleden

overleden Suriname

Ode aan Du Mama Elly

Elly Purperhart Mevrouw Elly Purperhart toegetreden tot NAKS als lid in de jaren zestig, en ze is de voorzitter van de culturele organisatie ‘Krin Konsensi’. Ze worden gebruikt om deel te nemen als actrice en performer. In de jaren zeventig en tachtig nam zij deel aan bijna alle NAKS’ grote theatervoorstellingen, met inbegrip van Carifesta optredens in het buitenland.

[quads id=1]

Naks Suriname

In de jaren negentig presenteerde ze haar eerste solo-productie als een nieuwe dimensie van haar artistieke repertoire. Zij publiceerde poëzie en Cd ‘ s uitgebracht. Zij is de eerste Du Uma (traditionele genezer en culturele expert) en een bekende traditionele winti priesteres. Ze heeft ook geschreven folkloristische theater speelt, en ze is bekend voor haar poëzie punten, vooral voor radio programma ‘ s.

[quads id=1]

Eerste Du Uma

In 1997 werd ze uitgeroepen als Du Mama door NAKS, en in hetzelfde jaar was ze gedecoreerd door de President van de Republiek Suriname als grootmeester van de Orde van de Eer van de Palm.

Bekijk hier een video van een interview van Elly Purperhart

[quads id=1]

Waka bung Lobi Elly
Bron:
Clyde Ford
Ricardo Ford
PositiveRadiosr Fortalesa

U kunt hier onder dit bericht op de website of op onze populaire Facebook pagina een bericht achterlaten. U mag dit bericht delen met uw vrienden, familie of andere belanghebbenden via Facebook of Whatsapp! Wilt u ook een overlijdensbericht, felicitatie of ander FamilieNieuwtje plaatsen op onze website en Facebookpagina? Stuur het dan naar info@familienieuws.com of Whatsapp het naar +5978966341 en wij publiceren het GRATIS voor u.